Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ιγκόρ Κλιμένκο, περιέγραψε τον συνάδελφο που έδωσε τη μοιραία σακούλα στον 39χρονο αξιωματικό ως συνταγματάρχη.

Η αρχική εκτίμηση που είχε διατυπωθεί και από τον Ουκρανό υπουργό και από την αστυνομία ήταν ότι ο θάνατος του Τσαστιακόφ ήταν αποτέλεσμα «λάθους χειρισμού πυρομαχικών» από τον ίδιο και τον γιο του, εκτίμηση που φαίνεται να ανατρέπεται με βάση τα τελευταία ευρήματα.

Ωστόσο υπάρχουν ακόμα φωνές όπως της βουλευτού του κόμματος Ζελένσκι η οποία απέδωσε σε αμέλεια τον θάνατο του ταγματάρχη: «Δεν το περίμενα ποτέ ότι ο Γκενάντι θα πέθαινε ως αποτέλεσμα αμέλειας στα γενέθλιά του. Οι χειροβομβίδες εκτοξεύονται, δεν δίνονται σαν δώρα».

Σε μια σακούλα με ένα μπουκάλι ουίσκι που είχε λάβει ως δώρο γενεθλίων ήταν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το BBC, η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 39χρονο ταγματάρχη Γενάντι Τσαστιακόφ.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η Ukrayinska Pravda το μπουκάλι ήταν μαζί με ποτήρια στο σχήμα χειροβομβίδας και η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που ο 39χρονος Ουκρανός αξιωματικός, ο οποίος ήταν εκ των στενών συνεργατών του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, άνοιξε την σακούλα αυτή.

Άλλη πηγή ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι ο συνάδελφος που φέρεται να του έδωσε τη σακούλα του είπε «είναι δύσκολο να σου κάνω έκπληξη, γι’ αυτό σου δίνω χειροβομβίδες και ένα μπουκάλι με καλό ουίσκι». Εκτός από τη χειροβομβίδα που προκάλεσε τον θάνατο του Ουκρανού ταγματάρχη και τον τραυματισμό του 13χρονου γιου του, στο διαμέρισμα βρέθηκαν άλλες πέντε χειροβομβίδες όπως φαίνεται σε φωτογραφίες από τον χώρο.

Η φωτογραφία με το »δώρο «μπόμπα»Ωστόσο υπάρχουν ακόμα φωνές όπως της βουλευτού του κόμματος Ζελένσκι η οποία απέδωσε σε αμέλεια τον θάνατο του ταγματάρχη: «Δεν το περίμενα ποτέ ότι ο Γκενάντι θα πέθαινε ως αποτέλεσμα αμέλειας στα γενέθλιά του. Οι χειροβομβίδες εκτοξεύονται, δεν δίνονται σαν δώρα»