Αυτή την ώρα ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχονται τους VIP καλεσμένους τους στο Μπάκιγχαμ για τη μεγάλη δεξίωση που παραθέτουν. Μεταξύ των καλεσμένων τους βρίσκονται ξένοι βασιλείς, παγκόσμιοι ηγέτες και άλλοι αξιωματούχοι, οι οποίοι άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο βρετανικό παλάτι.

Περίπου 100 αρχηγοί κρατών θα βρίσκονται στο Λονδίνο για την αυριανή τελετή, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες. Η βασίλισσα Λετίτσια της Ισπανίας, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι της Γερμανίας και της Ιταλίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και Σέρτζιο Ματαρέλα, και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρεθούν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Η Τζιλ Μπάιντεν εκπροσωπεί τον σύζυγό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η δεξίωση του Καρόλου στο Μπάκιγχαμ

Η δεξίωση που παρατίθεται αυτή την ώρα στο Μπάκιγχαμ είναι μια αντίστοιχη εκδήλωση με αυτή που είχε γίνει την παραμονή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Mάλιστα, στην αποψινή δεξίωση θα παραστούν και φίλοι της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που δεν θα μπορέσουν να παραστούν αύριο στη στέψη, λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στη στέψη

Στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα στο Λονδίνο αναμένεται να παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σημειώνεται ότι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν ανακοινώσει ότι πάνω από 2.200 άνθρωποι θα παρευρεθούν στη στέψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 6 Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα περιλαμβάνονται διεθνείς εκπρόσωποι από 203 χώρες, καθώς και εργαζόμενοι σε κοινότητες και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αυτή είναι η παράδοση που θα σπάσει ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου

Μία παράδοση πολλών ετών, που ακολούθησαν οι πρόγονοί του και η μητέρα του, είναι έτοιμος να σπάσει ο βασιλιάς Κάρολος κατά την τελετή στέψης του του Σάββατο. Σε όλες προηγούμενες τελετές ο βασιλιάς ή η βασίλισσα φορούσαν μεταξένιες κάλτσες και βράκες. Σύμφωνα με τον Independent ο Κάρολος σκέφτεται να φορέσει τη στρατιωτική του στολή σε μία προσπάθεια να συνδέσει το παρελθόν και τις παραδόσεις με το μέλλον και το σύγχρονο πρόσωπο της μοναρχίας.