Το να γενιέσαι σε βασιλικό παλάτι και να μεγαλώνεις έτσι, προφανώς και θα σου αφήσει και κουσούρια και είναι ανθρώπινο. Μαθαίνεις από παιδί ότι υπηρετεί ένα ολόκληρο έθνος, όπως επίσης και οι εργαζόμενοι που τρέχουν για να μη σου λείψει τίποτα. Κι ο Κάρολος, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι και ο πιο εύκολος βασιλιάς…

Σε ένα νέο του βιβλίο, ο βασιλικός ρεπόρτερ Όμιντ Σκόμπι, αποκαλύπτει διάφορες παραξενιές που έχει ο Κάρολος, οι οποίες σίγουρα δεν τον καθιστούν και ιδιαίτερα… αγαπητό, τουλάχιστον εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως για παράδειγμα ότι θέλει τα μελάτα αυγά του να μαγειρεύονται ακριβώς τέσσερα λεπτά και ούτε δευτερόλεπτο λιγότερο ή περισσότερο, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα στέλνει πίσω εξοργισμένος.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του «Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival», ο Κάρολος πρέπει να ταξιδεύει πάντα με σεντόνια χιλίων κλωστών, τέλεια σιδερωμένα και φορά μόνο ατσαλάκωτες πιτζάμες.

Έχει ψύχωση με τα παπούτσια και δεν πετά παλιά ζευγάρια, αλλά ζητά από συγκεκριμένο τσαγκάρη να τα επαναφέρει σε καλή κατάσταση όταν πια αρχίσουν να διαλύονται, ενώ απαιτεί τα κορδόνια του να είναι πολύ καλά σιδερωμένα.

Και φτάνοντας στην… κορύφωση των ακραίων απαιτήσεων του βασιλιά, ζητά η οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσά του να προέρχεται από ειδικό «διανομέα οδοντόκρεμας» και να έχει μήκος μια ίντσα, δηλαδή 2,5 εκατοστά…

Photo Credits – Getty Images