Με μια ανάρτηση στο Facebook, που έκανε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνει την αναγκαιότητα του εμβολίου, ακόμα και στις νεαρές ηλικίες. Παρουσίασε αξονικές τομογραφίες νέων με κορωνοϊό, ηλικίας 18, 15, 14 και 8 ετών, τονίζοντας ότι μπορεί να αφήσει βλάβες στους πνεύμονες ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να βάλει τέλος στα όσα ακούγονται σχετικά με την αξιοπιστία του εμβολίου, αλλά και με το ότι δεν είναι αναγκαίο για τις μικρότερες ηλικίες. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης διερωτάται αν «θέλει κανείς να υποβάλει τους πνεύμονές του σε αυτές τις βλάβες».

Αυτή είναι η ανάρτησή τους: «Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών). Κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά-κοινά περιστατικά Covid-19.

Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου. Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι), θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!»