Ο R. Kelly, ο πρώην σταρ της R&B, το πλήρες όνομα του οποίου είναι Robert Sylvester Kelly, κρίθηκε ένος μετά από δίκη έξι εβδομάδων, για σωματεμπορία και παραγωγή παιδικής πορνογραφίας, σεξουαλική ταπείνωση και βία.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής της μεγάλης επιτυχίας I Believe i Can Fly, βρέθηκε πως ήταν εγκέφαλος πίσω από κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων.

Στη δίκη κατέθεσαν έντεκα άνθρωποι, εννέα γυναίκες και δύο άνδρες, οι οποίοι μίλησαν για όσα έζησαν και όσα υπέφεραν εξαιτίας του 54χρονου. Κατά τη διάρκεια της, αποκαλύφθηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον τρόπο με τον οποίο οι μάνατζερς, οι σωματοφύλακές του και άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του τον βοηθούσαν με τις εγκληματικές του ενέργειες.

Μία γυναίκα κατέθεσε γραπτώς πως ο R. Kelly την αιχμαλώτισε, τη νάρκωσε και τη βίασε. Δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, καθώς κρυβόταν από εκείνον λογώ απειλών που δεχότα. «Είμαι έτοιμη να αρχίσω να ζω τη ζωή μου ελεύθερη από φόβο και να αρχίσω να γίνομαι καλά», πρόσθεσε.

Επιπλέον, νομικά έγγραφα που βγήκαν στο φως, αναφέρουν την ψυχική κακοποίηση των θυμάτων του R. Kelly. Αναφορικά με αυτά, δεν επέτρεπε να φάνε ή να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα χωρίς να ζητήσουν άδεια πρώτα, ενώ τους επέβαλε τα ρούχα που θα φορούσαν και τα ανάγκαζε να τον αποκαλούν daddy.

Η Gloria Allred, μία δικηγόρος που εκπροσώπησε αρκετά θύματα, μίλησε σε δημοσιογράφους και δήλωσε τα εξής: «Εξασκώ το επάγγελμά μου εδώ και 47 χρόνια. Κατά το χρονικό διάστημα αυτό, έχω κυνηγήσει πολλούς σεξουαλικούς εγκληματίες που ενήργησαν σε βάρος γυναικών και παιδιών. Από όλους αυτούς, ο R. Kelly είναι ο χειρότερος».

https://www.intronews.gr/5956-2-jolie-the-weeknd