Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε πριν από 10 μήνες, δεν έχει αδειάσει ούτε κατ΄ελάχιστο. Μετά τους Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγνάδη που είναι κατηγορούμενοι για υποθέσεις βιασμών και απόπειρας κατά ενήλικων και ανήλικων, ένας ακόμα Έλληνας ηθοποιός κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις, με 4 γυναίκες να τον έχουν καταγγείλει και δύο δικογραφίες να έχουν ανοίξει εις βάρος του.

Ο 40χρονος ηθοποιός ερευνάται από την εισαγγελία και στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να βγει απόφαση δίωξης του, μετά τις τρεις μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον του.

Στην υπόθεση που χειρίζεται ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο εν λόγω ηθοποιός έχει πάει για να καταθέσει και να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις κατηγορίες, με το ρεπορτάζ του protothema.gr να αναφέρει πως αρνείται τα αδικήματα που αφορούν σε βιασμό κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, με 4 θύματα, εκ των οποίων οι δύο είναι αδερφές, ζουν σε πρωτεύουσες της Ευρώπης – η μία στις Βρυξέλλες – και η μία κάνει καριέρα στο εξωτερικό ως ηθοποιός επίσης.

Οι συγκεκριμένες δύο γυναίκες είχαν καταθέσει τη μήνυση τους τον περασμένο Ιούλιο και εκεί ανέφεραν πως ο κατηγορούμενος τις είχε βιάσει όταν αυτές ήταν 14 και 15 ετών και ο βιασμός τους δεν έγινε μια φορά, αλλά διήρκησε από το 2008 ως το 2014. Η τότε 15χρονη περιγράφει στη μήνυση πως γνωρίστηκαν σε κοινή παράσταση και σύναψαν ερωτική σχέση.

«Τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά. Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…».

Ο ηθοποιός φέρεται να βίαζε γυναίκες από το 2008 μέχρι και το 2015

Οι καταγγελίες των τεσσάρων γυναικών έχουν επιβεβαιωθεί και από μάρτυρες που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο τα σχετικής έρευνας, μεταξύ αυτών και πρόσωπα που προέρχονται από το στενό οικογενειακό περιβάλλον των δυο αδελφών, ενώ η μία από τις δύο φέρεται να σκέφτηκε την αυτοκτονία το 2012.

Η δεύτερη μήνυση εναντίον του κατατέθηκε επίσης τον Ιούλιο και μαζί με τη μήνυση των δύο κοριτσιών, άνοιξε η πρώτη δικογραφία. Σε αυτή τη μήνυση η καταγγέλλουσα κάνει λόγο για δύο περιστατικά βιασμού εις βάρος της, ένα το 2014 κι ένα το 2015. «Με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή».

Η τρίτη μήνυση που άνοιξε δεύτερη δικογραφία, κατατέθηκε τον Αύγουστο. Η πράξη του βιασμού τοποθετείται στο 2013, πάλι κατά συναδέλφου του. Η ηθοποιός αναφέρει ότι «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγειλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου. Ξαφνικά όμως ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

Το επόμενο διάστημα η δικογραφία αναμένεται να επιστρέψει στον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν θα υπάρξει κι εδώ προφυλάκιση ή αν θα τεθεί απαγορευτικό εξόδου από τη χώρα μέχρι την δίκη για τον 40χρονο, που έχει επίσης κάνει κάποιες δουλειές στο εξωτερικό και δραστηριοποιείται εκεί τα τελευταία χρόνια. Πριν από μερικές ημέρες, ο δικηγόρος των θυμάτων γνωστοποίησε πως εις βάρος του 40χρονου υπάρχουν 7 καταγγελίες.