Μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά έχει εμφανιστεί στην Αχαΐα, σε μια περιοχή όπου τον Ιανουάριο του 2022 εκτυλίχθηκε το δράμα με τα τρία νεκρά κορίτσια στην υπόθεση Πισπιρίγκου και έφερε τη φυλάκιση της μητέρας ως βασική ύποπτος στον θάνατο των τριών παιδιών της που πέθαναν σε διάστημα 14-15 μηνών. Και τώρα, μια 23χρονη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στο στόχαστρο εικασιών και υπονοιών, καθότι τα δύο μωρά της πέθαναν σε διάστημα 15 ετών.

Η 23χρονη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και εκεί αναφέρθηκε στα σχόλια που δέχεται.

«Τώρα βρίζουν εμένα αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε “Πισπιρίγκου“, παντού. Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε “τι έγινε και τι έγινε”. Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι».

Το πρώτο μωρό πέθανε στις πρώτες 20 μέρες της ζωής του, με την μητέρα να αναφέρει για την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή ότι «Έμενα με έναν φίλο μου. Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγότανε. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μού είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μού είπε: “το παιδάκι φεύγει”», πρόσθεσε στη συνέχεια. «Το μωρό πέθανε στο Κέντρο Υγείας. Μου είπαν όταν βγήκαν έξω ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι”».

Και για τα δύο μωρά, η 23χρονη από την Αχαΐα τόνισε πολλές φορές ότι ήταν πολύ χαρούμενη όταν έμαθε πως είναι έγκυος και πως, παρά τις δυσκολίες, ήθελε να τα κρατήσει και να τα γεννήσει.

Η μητέρα της αφήνει σκιές για την 23χρονη

Η μητέερα της 23χρονης μίλησε στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου και εκεί δεν απέρριψε κανένα ενδεχόμενο, ακόμα και την πιθανότητα η κόρη της να έχει προκαλέσει η ίδια κακό στα νεογέννητα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

«Με αυτά που ακούγονται δεν ξέρω πια κι εγώ τι να πιστέψω ως μάνα. Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πού ξέρω ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το πρώτο παιδί, η γιαγιά του περιγράφει πως «Χάθηκε στον ύπνο του στην ουσία. Της έκανε ένα περίεργο ήχο και το είδε μαύρο, κρύο κάπως και ειδοποίησε το ασθενοφόρο πάλι».

Η εν λόγω κυρία είχε βιώσει κι αυτή το 2014 την απώλεια ενός παιδιού, που πέθανε όταν ήταν 1.5 έτους, το αδερφάκι της 23χρονης σήμερα μητέρας των δύο νεκρών βρεφών. «Ήταν 1,5 χρονών. Στο δικό μου, υπήρχε υποτίθεται, λοίμωξη κατωτέρου αναπνευστικού κρυφή πνευμονία, κάπως έτσι. Μακάρι να είναι γονιδιακό…».

Για τον θάνατο του 2ου βρέφους, η γιαγιά του είπε στην δημοσιογράφο της εκπομπής για τις απανωτές κρίσεις που πάθαινε το μωρό και τις εξετάσεις αίματος που έκαναν επανειλημμένα.

«Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο. Ένα πουπούλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε.

Στο Καραμανδάνειο έκατσε 3 ημέρες νομίζω, στο οποίο είπαν να φύγει για Αθήνα, για περαιτέρω εξετάσεις για να δούμε τι γίνεται ενώ πάθαινε συχνές κρίσεις, έπαθε κανά 2-3 φορές, την προηγούμενη εβδομάδα. Ούτε στο μηχάνημα το βάλανε, ούτε στη ΜΕΘ το βάλανε. Υποτίθεται το είχαν ”ξεζουμίσει” να του κάνουν εξετάσεις και από το αίμα. Μέχρι που κάποια δόση της βάλανε και αίμα γιατί είχε πέσει ο αιματοκρίτης από τις πολλές εξετάσεις. Και ενώ της δίνανε αγωγή το παιδί ξανάπαθε κρίσεις».

Τι δηλώνει η δικηγόρος της 23χρονης στην Αχαΐα

Από αυτά που δήλωσε η μητέρα, αλλά και από αυτά που δήλωσε η δικηγόρος της 23χρονης, φαίνεται πως υπάρχει μια αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα, με την δικηγόρο να επιρρίπτει ευθύνες στον τρόπο που ανετράφη η πελάτισσα της.

«Περιμένετε κάποια άλλη συμπεριφορά από ένα παιδί που δεν ένιωσε τη μητρική αγάπη. Περιμένετε κάποια άλλη συμπεριφορά όταν ένα παιδί βγαίνει να μαζέψει λεφτά για να τα πάει στους δικούς του. Περιμένετε να έχετε μια διαφορετική έκφραση, όταν το ίδιο το παιδί γεννούσε δεν είχε δίπλα τη μητέρα του. Το μέλημά μας είναι να μάθουμε από ποια αίτια έφυγαν τα παιδιά. Τα μόνο που μου είπε είναι πως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάπνιζε.

Επειδή υπάρχει και η δίκη για τον χαμό της Τζωτρζίνας, θα έχουμε γρήγορα τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική. Πρέπει να πάψει η κοινωνία να καταδικάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν μπορούμε να συνδέουμε υποθέσεις. Μιλήσαμε σήμερα και μου είπε πως το μόνο που θέλει είναι να φύγει από την μικρή κοινωνία που ζει. Ο τρόπος που μιλάει για τη μητέρα της είναι δείχνει πως δεν μπορεί να πει ψέματα. Το εάν δεν μπορεί να κλάψει αυτό το παιδί θα πρέπει να μας προβληματίσει. Μήπως έκλαιγε όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχε κανέναν δίπλα της;».

Εισαγγελική παρέμβαση

Η υπόθεση δεν είναι πλέον ένα τραγικό γεγονός ή μια σύμπτωση, έχει περάσει στην σφαίρα του νομικού ζητήματος, αφού υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και διερευνώνται τα πάντα γύρω από τις συνθήκες θανάτου, την 23χρονη και τον περίγυρό της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».