«Επιστήμονα απατεώνα, ντροπή σου, δε θα σε συγχωρήσει ο Θεός για τα ψέματα που λες». Αυτές είναι μόνο λίγες από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο συνήγορος υπερασπιστής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στον μάρτυρα και καθηγητή τοξικολογίας επικεφαλής του εργαστηρίου του ΑΠΘ, Ν. Ράικο.

Ρεπορτάζ: Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτο Δικαστηριο της Αθήνας χαρακτηρίζεται από ένταση και επιθέσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης στον μάρτυρα ο οποίος και εντόπισε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο αίμα του παιδιού και στην έκθεσή του στηρίχθηκε το κατηγορητήριο σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;

Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση. Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022.

Κούγιας: Ντροπή σου, ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει, έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου, αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση, κάνε μου μήνυση τώρα.

Σημειώνεται όμως ότι και η μητέρα της κατηγορουμένης φώναξε για τον μάρτυρα: «Κοίτα τον, γελάει…» με την πρόεδρο να της απαντά: «Εσείς θα περάσετε έξω, άλλη φορά να σέβεστε το δικαστήριο».

Η ένταση συνεχίστηκε μέσα και έξω από την αίθουσα με τον Αλέξη Κούγια κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής να φωνάζει στο διάδρομο προς τον μάρτυρα : «Απατεώνα, επιστημονικέ απατεώνα, κάνε μου μήνυση τώρα».

Κούγιας: Στα 45 σας τελειώσατε ιατρική. Στα 51 τελειώσατε ιατροδικαστική. Είστε στο πίνακα πραγματογνωμόνων;

Μάρτυρας: Αυτό έπρεπε να το γνωρίζετε, δεν απαιτείται ως μέλος ΔΕΠ.

Κούγιας: Δηλώνετε ιατροδικαστής στο βιογραφικό σας.

Μάρτυρας: Ναι, έχω αυτή την ιδιότητα.

Πρόεδρος: Μην απαντάτε.

Κούγιας: Θέλω να αποδειχθεί ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ελλιπείς γνώσεις και μαζεύει πτυχία…

Πρόεδρος: Όποιος μαζεύει πτυχία έχει ελλιπείς γνώσεις;

Κούγιας: Κάνατε κάποια άλλη δουλειά μετά τα 51

Ράικος: Τι λέτε; Εκπαιδεύω νέους επιστήμονες, είμαι καθηγητής ….

Πρόεδρος: θα σας παρακαλέσω να κάνετε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα της απόδειξης …

Η δίκη συνεχίζεται.