Ο τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση της 27χρονης Αναστάζια στη Κω, απασχόλει τα πολωνικά ΜΜΕ, τα οποία μεταφέρουν τις ειδήσεις των ερευνών από τις ελληνικές αρχές με ανταποκρίσεις για την σοκαριστική υπόθεση.

Οι αρχές εξετάζουν κάθε πτυχή της υπόθεσης μετά από τον εντοπισμό της σορού της άτυχης κοπέλας στην περιοχή Αλυκές της Κω. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση κάλεσαν εκ νέου για κατάθεση τον 28χρονο σύντροφο της Αναστάζια, Μιχάλ, ο οποίος ήταν αυτός που ενημέρωσε πρώτος τις αρχές για την εξαφάνιση της κοπέλας από την Πολωνία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να πάρουν διευκρινίσεις για ορισμένα από τα μήνυματα στο κινητό της Αναστάζια, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό του σε εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Αναστάζια

Τι γράφουν τα πολωνικά ΜΜΕ για τη δολοφονία της Αναστάζια στην Κω

«Η πιθανότερη αιτία θανάτου της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός»

«Το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας βρέθηκε στο νησί της Κω. Υπάρχει αντίδραση από τον σύντροφο της αγνοούμενης Αναστασίας», γράφει η πολωνική Fakt και συμπληρώνει:

«Οι συγγενείς της 27χρονης Αναστάζια ήλπιζαν μέχρι τέλους σε αίσιο τέλος των ερευνών της στο ελληνικό νησί της Κω. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η σορός της ήταν αυτή που βρέθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου στον υδροβιότοπο των Αλυκών. Ο σύντροφος της 27χρονης δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία που δείχνει μια πένθιμη κορδέλα. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνητών, η πιθανότερη αιτία θανάτου της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός».

Αναστάζια

«Η σορός της 27χρονης βρέθηκε την Κυριακή στο ελληνικό νησί Κως»

To i.pl γράφει: «Βρέθηκε το πτώμα της Αναστάζια Ρουμπίνσκαγια. Η Πολωνή εξαφανίστηκε στην Ελλάδα στις 12 Ιουνίου. Ο Zbigniew Ziobro ανακοινώνει έρευνα».

Και εξηγεί: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Εισαγγελία του Βρότσλαβ θα διερευνήσει τον θάνατο της Αναστάζια Ρουμπίνσκαγια. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την τραγική είδηση την Κυριακή. Η σορός της 27χρονης βρέθηκε την Κυριακή στο ελληνικό νησί Κως. Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν σε ξενοδοχείο εκεί, είχε εξαφανιστεί στις 12 Ιουνίου».

Αναστάζια

«Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η γυναίκα στραγγαλίστηκε»

«Ο φρικτός θάνατος της Αναστάζια στην Ελλάδα. Ημίγυμνο σώμα τυλιγμένο σε σεντόνι. “Ίχνη στραγγαλισμού”», γράφει η Wroclaw.

«Εφιαλτικές αναφορές από το ελληνικό νησί της Κω, όπου αγνοείται η 27χρονη Αναστασία από το Βρότσλαβ. Περισσότερες λεπτομέρειες του δράματος έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η γυναίκα στραγγαλίστηκε», γράφει.

Αναστάζια

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του αδελφού της

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο αδερφός της αδικοχαμένης 27χρονης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτησή του στο Facebook την οποία συνόδευσε με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Αναστάζια.

«Δυσκολεύομαι να το γράψω… Αλλά Αναπαύσου εν ειρήνη Αδερφούλα!!! Να είστε Ευλογημένοι και να είστε σίγουροι ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη!» έγραψε ο Άντριαν Ρουμπίνσκι στην ανάρτησή του.
Υπενθυμίζεται ότι με τον δικό του τρόπο «σφράγισε» τον χαμό της 27χρονης ο σύντροφός της ο οποίος ήταν και αυτός που κατήγγειλε την εξαφάνισή της.

Αναστάζια

Μόλις έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη των ερευνών, ο Μιχάλ Σλιβίνσκι, άλλαξε τη φωτογραφία προφίλ του, βάζοντας το σήμα του πένθους, δηλαδή μία μαύρη κορδέλα με εκατοντάδες να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους. Ενωμεταξύ έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης ξεκινά και στην Πολωνία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας.

Αναστάζια

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για διεξαγωγή έρευνας για τη δολοφονία της Αναστάζια την οποία θα διεξάγει η Εισαγγελία στο Βρότσλαβ. «Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν άμεσα στοιχεία από Έλληνες ανακριτές» κατέληξε στην ανάρτησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας.