Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης στην Κω, η οποία σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα πέθανε από ασφυξία. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια με τον σύντροφό της, ενώ σήμερα απολογείται ο 32χρονος, βασικός ύποπτος από το Μπαγκλαντές.

Ο ίδιος επιμένει πως δεν είναι ο δολοφόνος της Αναστάζια.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη, πως ενδέχεται να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον άνδρα.

Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα, χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει σοκάρει.

Άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις, όπως είναι τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή κάποιου άλλου προσώπου.

Την ίδια ώρα ανακύπτει το ερώτημα το πώς επήλθε ο θάνατος της Αναστάζια. Ο ιατροδικαστής κατά την εξέτασή του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του κοριτσιού ήταν ασφυκτικός.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να διακριβώσει τον μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή η ασφυξία προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή αυτοσχέδιο βρόχο, εξαιτίας του γεγονότος ότι η σορός της 27χρονης ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Αναμένεται για αυτό το λόγο δεύτερος γύρος εξετάσεων που σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές που επίσης αναμένονται θα δώσουν όλες τις απαντήσεις. Πέραν όλων των άλλων εξετάζεται αν ο δολοφόνος της Αναστάζια της είχε χορηγήσει και κάποια ουσία για να κάμψει τις αντιστάσεις της, ενώ αναμένονται απαντήσεις και για την ποσότητα του αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα της.

Ακόμη, θολό παραμένει το σημείο εάν πριν τη δολοφονία της, έπεσε θύμα βιασμού.