Στην έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν 42 τμήματα αρχαίων αντικειμένων, δέκα από τα οποία αποτελούσαν μέρος της τοιχοποιίας.

Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι όπου κατοικούν ένας 76χρονος Έλληνας και ο 25χρονος γιος του στην Κω, καθώς τους είχαν στοχοποιήσει για υπόθεση ναρκωτικών, όταν διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα δομικά υλικά με τα οποία το είχαν χτίσει ήταν εντοιχισμένα και… αρχαία αντικείμενα!

Κως αρχαία

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά την στοχευμένη έρευνα που διενεργήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην κατοικία των υπόπτων, βρέθηκαν 42 τμήματα αρχαίων αντικειμένων, δέκα από τα οποία αποτελούσαν μέρος της τοιχοποιίας!

Κως αρχαία

Όλα κατασχέθηκαν, παρά τις απειλές που εκτόξευσε στους αστυνομικούς ένας από τους ενοίκους, όπως και 163 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με αρχαιολόγο που εξέτασε τα αρχαία αντικείμενα, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου και θα παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να αξιολογηθούν, να χρονολογηθούν και να εξακριβωθεί η προέλευσή τους.

Κως αρχαία

Εις βάρος των δυο ανδρών που συνελήφθησαν σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.