Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο, και ειδικά από την Τρίτη, θα έχουμε αλλαγή του σκηνικού. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου, το Σάββατο θα υπάρχει ηλιοφάνεια από το πρωί, ενώ διάσπαρτες μπόρες θα σημειωθούν σε τμήμα της Κρήτης και τα ανατολικά, νοτιοανατολικά τμήματα των Δωδεκανήσων.

Πιθανώς να είναι περιορισμένη η ορατότητα σε περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια τις πρωινές ώρες, αλλά οι ομίχλες θα διαλυθούν γρήγορα. Το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειάδες, που θα ενισχυθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και μπορεί να καταγραφούν ριπές έως και 7 μποφόρ στην Κρήτη. Όσον αφορά στη θερμοκρασία, θα φτάσει και τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, το σκηνικό του καιρού θα είναι εντελώς ανοιξιάτικο, με εξαίρεση τη Ρόδο και το Καστελόριζο όπου μπορεί να συνεχιστούν οι μπόρες και τις πρωινές ώρες.
Πότε και πού αλλάζει ο καιρός

Από τη Δευτέρα, θα υπάρξουν πυκνές συννεφιές, που μπορεί να δώσουν βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Βόρειας Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από την Τρίτη, η συννεφιά θα επικρατήσει σχεδόν στο σύνολο της χώρας και στη Βόρεια Ελλάδα αναμένονται παροδικές βροχές. Καταιγίδες θα σημειωθούν στην κεντρική και νότια χώρα από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Τέλος, την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές.