Η Άνοιξη βρίσκεται προ των θυρών και τα μουντά χρώματα του χειμώνα δίνουν τη θέση τους στα φωτεινά χρώματα της Άνοιξης. Η χρωματική παλέτα του ανδρικού outfit ανανεώνεται με προσθήκες ρούχων και αξεσουάρ που έρχονται τώρα στο προσκήνιο.

Και συμβουλή: μη φοβηθείτε τα χρώματα, μένει απλώς να τα συνδυάσετε και να τα ενσωματώσετε σωστά στο ντύσιμό σας.

Το να κυριαρχήσετε στην παλέτα της άνοιξης μπορεί να είναι δύσκολο -δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σωστά.

Απ’ όλα τα στοιχεία του ανδρικού στυλ, το χρώμα είναι ένα από τα πιο τρομακτικά. Είναι αρκετά εύκολο να φορέσετε τα βασικά ουδέτερα χρώματα, αλλά ο πειραματισμός με έντονα χρώματα είναι μοναδικά δύσκολος.

Και παραδοσιακά, το χρώμα στα ανδρικά ρούχα έρχεται με πολλούς περιορισμούς. Από το «όχι καφέ στην πόλη» έως το «όχι έντονα χρώματα φορεμένα όλα μαζί», το ανδρικό στυλ είναι γεμάτο κανόνες για το χρώμα. Είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιοι κανόνες είναι απλώς ξεπερασμένοι και ποιους πρέπει (κυρίως) να τηρείς. Και πάνω από όλα αυτά, πρέπει να ληφθεί υπόψη η εποχικότητα.

Η εποχικότητα στα ρούχα είναι δύσκολη γιατί συχνά υπεραπλουστεύεται. Τα ρούχα αντανακλούσαν πάντα τα φυσικά χρώματα και, κατά συνέπεια, την αλλαγή των εποχών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράτε τα ίδια τέσσερα χρώματα κάθε σεζόν.

Με άλλα λόγια, το να φοράτε εποχιακά χρώματα δεν σημαίνει ότι φοράτε μόνο τα πιο έντονα χρώματα. Για παράδειγμα, το καφέ και το πορτοκαλί είναι τα κύρια χρώματα του φθινοπώρου, αλλά το μελιτζανί και το μπλε είναι εξίσου φθινοπωρινά.

Τι σημαίνει αυτό για τα ανοιξιάτικα χρώματα; Εν ολίγοις, δεν χρειάζεται να επιμείνετε σε πιο ανοιχτά χρώματα και παστέλ. Η άνοιξη σας προσφέρει όλα τα είδη επιλογών -απλώς πρέπει να γνωρίζετε ποιες αποχρώσεις να επιλέξετε και πώς να τις συνδυάσετε.

Οι top επιλογές χρωμάτων για την Άνοιξη

Τα παραδοσιακά κυρίαρχα ανοιξιάτικα χρώματα για τους άνδρες περιλαμβάνουν το κίτρινο, το ανοιχτό πράσινο, το ροζ και το μωβ.

Βασικά, τα κλασικά ανοιξιάτικα χρώματα είναι ανοιχτοί, ψυχροί τόνοι που αντανακλούν την κυρίαρχη χλωρίδα της εποχής. Τα παστέλ είναι επίσης βασικά ανοιξιάτικα χρώματα λόγω της σχέσης τους με τις διακοπές του Πάσχα.

Σε κάποιο σημείο, αυτή η ανοιξιάτικη παλέτα έγινε η προεπιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να βρείτε ρούχα σε αυτές τις αποχρώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν λιγότερο κοινά ανοιξιάτικα χρώματα που είναι εξίσου εποχιακά με τα κλασικά.

Αυτά τα άλλα ανοιξιάτικα χρώματα περιλαμβάνουν:

Πράσινα ελιάς: Πλούσιες, γήινες αποχρώσεις που παραπέμπουν στο φύλλωμα
 • Ανοιχτό γκρι: Ανοιχτά ουδέτερα που λειτουργούν καλά σε συνδυασμό με πιο πλούσια ανοιξιάτικα χρώματα
 • Ανοιχτό/παστέλ: Φωτεινά αλλά διακριτικά χρώματα που θυμίζουν bluebells

 • Ανοιχτό καφέ/μπεζ: Ανοιχτοί τόνοι που προσθέτουν γήινους τόνους στα πολύχρωμα σύνολα
 • Off-whites: Casual υποκατάστατα των καθαρών λευκών

Ενώ αυτά τα χρώματα είναι λιγότερο κοινά στα ανοιξιάτικα ρούχα, δεν είναι λιγότερο κατάλληλα για την εποχή.

ανδρική μόδα Άνοιξη

Ανδρική μόδα: Επιτρέπονται τα σκούρα χρώματα την Άνοιξη;

Μέχρι στιγμής, όλα αυτά τα ανοιξιάτικα χρώματα ήταν σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Τι γίνεται όμως με τις πιο σκούρες αποχρώσεις;

Παρόλο που τα πιο σκούρα χρώματα δεν σας έρχονται αμέσως στο μυαλό όταν σκέφτεστε την άνοιξη, πολλά από αυτά είναι κατάλληλα για την εποχή.

Πρώτον, υπάρχουν τα σκοτεινά ουδέτερα: μαύρο, γκρι και ναυτικό μπλε. Αυτά δεν είναι ανοιξιάτικα χρώματα, αλλά επειδή είναι ουδέτερα, λειτουργούν όλο το χρόνο.

Δεύτερον, υπάρχουν μερικά σκούρα χρώματα που είναι πιο εποχικά δεμένα με την άνοιξη. Σε γενικές γραμμές, τα σκούρα πράσινα, τα μοβ και τα καφέ συνήθως ταιριάζουν ακριβώς σε μια ανοιξιάτικη χρωματική παλέτα.

Μερικά βαθιά κόκκινα θα λειτουργήσουν, αλλά αν φοράτε το κόκκινο ως κύριο χρώμα, προτιμήστε έναν πιο ήπιο τόνο.

Φυσικά, όταν επιλέγετε σκούρα χρώματα για την άνοιξη, να είστε προσεκτικοί στην απόχρωση που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα, ένα σκούρο μωβ της λεβάντας είναι ένα φανταστικό ανοιξιάτικο χρώμα, αλλά ένα σκούρο μωβ μελιτζανί είναι πιο φθινοπωρινό.

ανδρική μόδα Άνοιξη

Τα χρώματα της Άνοιξης: Ιδέες και συνδυασμοί

Χρειάζεστε κάποια εποχιακή έμπνευση; Δείτε αυτούς τους 5 ανοιξιάτικους συνδυασμούς χρωμάτων που ο καθένας μπορεί να βγάλει αβίαστα από τη δύσκολη θέση της επιλογής.

Κλασικά φωτεινά χρώματα

Ας ξεκινήσουμε με τα κλασικά ανοιξιάτικα παστέλ. Είναι αρκετά εύκολο να αναμειχθούν και να ταιριάξουν, αλλά ο συνδυασμός ροζ και πράσινου αποτελεί ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης.

Οι κυρίαρχοι γήινοι τόνοι

Αν δεν είστε τόσο τολμηροί στις επιλογές σας, επιμείνετε στους γήινους τόνους, όπως το λαδί και το ανοιχτό έως μέτριο καφέ. Μπορείτε να φορέσετε αποκλειστικά γήινους τόνους, αλλά μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ουδέτερα, αλλά και πιο έντονα χρώματα.

Ανδρική μόδα Άνοιξη

Τα βασικά χρώματα

Τα βασικά χρώματα πάνε πάντα μαζί, επομένως μια κύρια παλέτα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πειραματιστείτε εύκολα με τους τόνους. Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό σημαίνει μία πλούσια απόχρωση της ώχρας, ένα απαλό μπλε και ροζ.

Casual παστέλ

Διατηρήστε το outfit απλό φορώντας μόνο ένα παστέλ (ή ακόμα και έναν παστέλ γειτονικό τόνο) και συμπληρώνοντας την εικόνα με ουδέτερα.

Το πράσινο παστέλ του matcha, το τζιν παντελόνι και τα αθλητικά παπούτσια έρχονται στο προσκήνιο για μία κομψή και χαλαρή εμφάνιση.

Οι πιο σκούρες αποχρώσεις

Δεν αντέχετε καθόλου τα έντονα χρώματα; Μπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να κάνετε μία ανοιξιάτικη εμφάνιση -απλώς πρέπει να αγκαλιάσετε λίγο πιο εναλλακτικούς σκούρους τόνους. Ένα σκούρο μπλε blazer ή ένα καφέ παντελόνι είναι πάντα ασφαλείς επιλογές.

Και φυσικά παίζει ρόλο και το ύφασμα, καθώς αλλιώς δείχνει ένα ελαφρύ σακάκι και αλλιώς ένα βαρύ μπουφάν στην ίδια απόχρωση.

ανδρική μόδα Άνοιξη

Ανδρική μόδα: Τι γίνεται με το κουστούμι

Όταν πρόκειται να ενσωματώσετε τα ανοιξιάτικα χρώματα στην γκαρνταρόμπα σας, το κοστούμι είναι λίγο διαφορετική ιστορία. Σκεφτείτε το ως εξής: Το παστέλ πράσινο είναι ένα κλασικό ανοιξιάτικο χρώμα, αλλά ένα παστέλ πράσινο κοστούμι είναι statement.

Δεδομένου ότι τα κοστούμια αποτελούνται από δύο κομμάτια στην ίδια απόχρωση, απαιτείται μεγαλύτερη επιλεκτικότητα για να είναι σωστά σε σχέση με το χρώμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ανοιχτό γκρι είναι το καλύτερο ανοιξιάτικο χρώμα κοστουμιού.

Το γκρι είναι ένα ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει ακριβώς στην παλέτα της σεζόν, αλλά δεν είναι επίσης πολύ δυνατό ή χαλαρό.

Βασικά, αν πρόκειται να πάτε σε μια επίσημη περίσταση -όχι σε black tie- μπορείτε να φορέσετε ανοιχτό γκρι.

Τούτου λεχθέντος, εάν είναι πιο κοντά στον χειμώνα -αρχές της άνοιξης- και θέλετε να φαίνεστε λίγο πιο επίσημοι, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα πιο σκούρο γκρι. Η πιο σκούρα απόχρωση θα είναι πιο κατάλληλη για τη μεταβατική περίοδο μεταξύ των εποχών.

Το μπλε είναι ένα άλλο καλό ανοιξιάτικο χρώμα για τους άνδρες. Το ανοιχτό μπλε παραπέμπει περισσότερο στην άνοιξη, αλλά ένα μεσαίο μπλε θα λειτουργήσει επίσης όμορφα.

ανδρική μόδα Άνοιξη

Και, φυσικά, μπορείτε να συνδυάσετε γκρι και μπλε, αν θέλετε μια ισορροπία ζωντανών και ουδέτερων χρωμάτων. Αυτή είναι επίσης μια ωραία επιλογή για πιο επίσημες εμφανίσεις.

Είναι δυνατόν να φορέσετε ένα εξ ολοκλήρου παστέλ κοστούμι, αλλά υπάρχει να έρχεται σε ταύτιση με το χρόνο και μέρος όπου θα εμφανιστείτε. Σίγουρα ένα παστέλ ροζ κοστούμι δεν είναι το ιδανικό για το γραφείο, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει κομψά σε έναν χαλαρό ανοιξιάτικο γάμο.

ανρική μόδα Άνοιξη

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το μαύρο χρώμα παραμένει κλασική επιλογή ακόμη και την άνοιξη. Το μαύρο προτείνεται άλλωστε για όλες τις εποχές του χρόνου και είναι μία ασφαλής επιλογή. (Το ίδιο ισχύει και για το ναυτικό μπλε).

Με αφετηρία αυτές τις συμβουλές πειραματιστείτε, βρείτε το στυλ σας και ενσωματώστε στην γκαρνταρόμπα σας τα χρώματα που φορώντας τα νιώθετε άνετα και να είστε σίγουροι ότι η παρουσία σας θα μείνει αξέχαστη!