Στην εντατική εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, όπως και η σύζυγός του, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχαν με ταχύπλοο σκάφος κοντά στη Λέρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας του βαθύπλουτου επιχειρηματία, Esas Holdings, «η κατάσταση της υγείας του ζεύγους Σαμπανσί βελτιώνεται και παρακολουθούνται σχολαστικά», μετά την ολοκλήρωση των επεμβάσεων στις οποίες χρειάστηκε να υποβληθούν.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λέρου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του έφτασε με πλωτό σκάφος στην Αλικαρνασσό και κατόπιν με αεροσκάφος σε ιδιωτική κλινική της Κωνσταντινούπολης.

Το χρονικό του ατυχήματος

Σύμφωνα με το Λιμενικό,το σκάφος με σημαία Μάλτας, για άγνωστο λόγο, προσέκρουσε σε βράχο το βράδυ της Πέμπτης (24/8) σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών.

Στο σκάφος, επέβαιναν έξι άτομα, από τα οποία οι τέσσερις είναι τουρκικής καταγωγής (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας), δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν αυθημερόν εξιτήριο ενώ ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα δύο άτομα που διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο της Τουρκίας είναι το ζευγάρι Σαμπαντζί (Sabancı).