Και οδηγούσε ανάποδα και ήταν μεθυσμένος ο 75χρονος που παραβίασε όλον τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ευτυχώς του επιβλήθηκε αφαίρεση διπλώματος, κατάσχεση αυτοκινήτου και πρόστιμο άνω των 12.000 ευρώ! Ο 75χρονος είναι γνωστός επιχειρηματίας με νυχτερινά μαγαζιά σε Αθήνα και Μύκονο.

Χθες τα ξημερώματα, όταν οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν ότι ο 75χρονος οδηγούσε ανάποδα ξεκίνησαν καταδίωξη από τη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας, και συνεχίστηκε σε Κολωνάκι, Αμπελόκηπους, Μεσογείων και Αττική Οδό, μέχρι να καταλήξει στην Παλλήνη, όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα με ασφάλεια.

Προηγουμένως, ο 75χρονος είχε κάνει όλη αυτή τη διαδρομή παραβιάζοντας 17 κόκκινα φανάρια και  κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομους, καβαλώντας πεζοδρόμια, τις γραμμές του τραμ. Σε όλη αυτή τη διαδρομή η Αστυνομία τον ακολουθούσε προσπαθώντας να αποσοβήσει τον κίνδυνο για τα υπόλοιπα ΙΧ και τους πεζούς.

Η καταδίωξη έλαβε τέλος στην Παλλήνη, με τον 75χρονο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικοί της τροχαίας του έκαναν αλκοτέστ, που έδειξε ότι ήταν μεθυσμένος.

Οι ποινές που του επιβλήθηκαν

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για περισσότερα από τρία χρόνια (ήτοι 1.160 ημέρες), του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Είχε απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος είναι γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, ο οποίος επί χρόνια διατηρούσε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στη Μύκονο. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, όταν έγινε έφοδος στην επιχείρησή του για ναρκωτικά, αλλά και για την επίθεση που είχε δεχθεί από αγνώστους, με συνέπεια να κινδυνέψει η ζωή του.