Σκιαγραφείται η ταυτότητα του ανθρώπου που φέρεται να παρακίνησε οπαδούς να επιτεθούν στους αστυνομικούς έξω από το Μελίνα Μερκούρη

Ενδείξεις και στοιχεία που αρχίζουν να σκιαγραφούν την ταυτότητα του περιβόητου «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή που φέρεται να παρακίνησε οπαδούς να επιτεθούν στους αστυνομικούς έξω από το Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

Μέσα από καταθέσεις, μαρτυρίες, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, οι αστυνομικοί ψάχνουν τον άνθρωπο που ενορχήστρωσε την επίθεση στου Ρέντη και, όπως φαίνεται, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Αποκαλυπτικές ήταν άλλωστε και οι δηλώσεις που έκανε χθες Τρίτη (12/12) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, σε συνέντευξή του, τόνισε ότι θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου, επισημαίνοντας πως ο άνθρωπος που προμήθευσε τους οπαδούς με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,

Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Χθες Τρίτη (12/12), οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης, προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, μια λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν όλων των ομάδων και από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, προσκομίστηκαν στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου (έως και 2007). Πολλά από τα πρόσωπα αυτά διασυνδέονται με περιστατικά του παρελθόντος, αλλά και με άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Δηλαδή, πρόσωπα τα οποία είχαν εμπλακεί ποικιλοτρόπως σε περιστατικά οπαδικής βίας, παράλληλα «συναντώνται» και σε ποινικές υποθέσεις ακόμη και σε εγκληματικές οργανώσεις ή ενέργειες.

«Yπάρχουν πρόσωπα», διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, «που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν “υψηλού κινδύνου” πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία, κ.λπ.

Ρέντης: Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού

Την ίδια ώρα, την δικιά του μάχη για τη ζωή συνεχίζει να δίνει στο Κρατικό Νικαίας ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα.

Οι γιατροί του ακρωτηρίασαν το πόδι λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς», αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και συνεχίζει:

«Παραμένει νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».