Από την πρώτη στιγμή φαινόταν αδύνατον οι δύο πιλότοι να έχουν γλυτώσει από τη συντριβή του Canadair. Η τραγωδία επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά, με την Πολεμική Αεροπορία να ανακοινώνει πως ο 34χρονος Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης έπεσαν στο πεδίο της μάχης απέναντι στο πύρινο μέτωπο.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται στην Κάρυστο εδώ και μέρες για να καλύψουν την εξέλιξη των εστιών φωτιάς και την δράση της Πυροσβεστικής, κατέγραψαν από την πρώτη στιγμή το ρεπορτάζ γύρω από την πτώση και από τη στιγμή που ήξεραν ότι το Canadair δεν διαθέτει καθίσματα εκτόξευσης, είχαν αντιληφθεί από το θέαμα, ότι οι δύο πιλότοι ήταν νεκροί.

Το συναίσθημα μιας χώρας στο άκουσμα αυτής της τραγικής είδησης συνοψίζεται στους λυγμούς και τα δάκρυα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Ελένης Μπουγά.

«Μια δύσκολη στιγμή για όλους μας, συγκλονιστήκαμε, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε στα μάτια μας, ήταν…Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις…Ήταν αξιοθαύμαστοι. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμασταν στον αέρα γιατί θαυμάζαμε την προσπάθειά τους, ο Γιώργος (ο κάμεραμαν) κατέγραφε, το πλάνο αυτό ήταν η κατάληξη», είπε η δημοσιογράφος.