Έφεση κατά της απόφασης που έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Νικόλαος Καλλίδης.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκε σχετικό αίτημα από την οικογένεια του 19χρονου που δολοφονήθηκε στου Χαριλάου σε επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ.

Η έφεση αφορά σε τρία σημεία της απόφασης και ειδικότερα στη μετατροπή της κατηγορίας, την καταδίκη τριών εκ των κατηγορούμενων ως συνεργών στις επίδικες πράξεις καθώς και το ύψος των ποινών.

Ο εισαγγελέας διαφωνεί με τη μετατροπή της κατηγορίας από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τρεις που κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια, εκτιμά ότι έπρεπε να κριθούν ένοχοι ο ένας για ηθική αυτουργία και οι άλλοι δύο για αυτουργία στις πράξεις. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Κυριακής Κλιάμπα.

Ο εισαγγελέας θεωρεί επίσης ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν θα έπρεπε να είναι βαρύτερες για κάποιες από τις πράξεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Εφετείο εκ του μηδενός, δηλαδή πάλι για ανθρωποκτονία με δόλο ενώ οι τρεις που καταδικάστηκαν ως συνεργοί, θα δικαστούν ο ένας (1ος) ως ηθικός αυτουργός και οι δύο (5ος και 12ος) ως αυτουργοί.