Για βαρβαρότητα, μανία και μίσος κατά την δολοφονική επίθεση των κατηγορούμενων στην οποία έχασε τη ζωή του ο Άλκης Καμπανός έκανε λόγο η εισαγγελέας στο ξεκίνημα της σημερινής της αγόρευσης.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η εισαγγελική λειτουργός συνέχισε την συγκλονιστική αγόρευσή της, ανατρέχοντας στην κατάθεση της έμπειρης ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση, η οποία ήταν αυτή που εξέτασε τη σορό του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, αναλύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο τα τραύματα των θυμάτων αλλά και τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, όσο και την γραμμή υπεράσπισής τους.

“Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν αναφερόμουν στην κατάθεση της κας Κοβάτση. Η μάρτυρας κατέθεσε την αλήθεια, επιστημονικά τεκμηριωμένη. Η πρόθεση των κατηγορουμένων είναι αυτή που κάνει την διαφορά, καθώς συνάγεται από ένα σύνολο στοιχείων, από τα οποία προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ισχυρίστηκαν πως ο φίλος του Άλκη είναι πάνω από το χώμα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την πρόθεσή τους. Μπορώ να έχω πρόθεση να σκοτώσω αλλά να μην το πετύχω, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν αναιρεί οτι επιχείρησαν σκοτώσουν και τον Δημήτρη και τον Άγγελο. Δυστυχώς για τους κατηγορουμένους αυτή είναι η αλήθεια”, ανέφερε η Εισαγγελέας.

Αναφερόμενη εκτενώς στα πολλαπλά και συνεχόμενα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος Άλκης, η εισαγγελέας της Έδρας τόνισε πως η ιατροδικαστής περιέγραψε με έμμεσο τρόπο την βαρβαρότητα, την μανία, το μίσος και την ανελέητη επίθεση όλων των κατηγορουμένων σε βάρος του.

“Χτυπώντας τον ξανά και ξανά για να τον αποτελειώσουν. Ήθελαν να αφαιρέσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται, ένα, δύο, τρία θύματα, θα ήταν επίτευγμα για αυτούς. Μετρώντας τα ορατά χτυπήματα αποδεικνύεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν πήγαν νυχτιάτικα, οργανωμένοι και οπλισμένοι για να προκαλέσουν απλώς μια βαριά ή επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πήγαν για να αφαιρέσουν τις ζωές των εχθρών τους, καθώς με τα χτυπήματά τους στόχευαν στα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος”.

Συγκεκριμένα για τον δέκατο κατηγορούμενο, η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε πως προκύπτει περίτρανα από τα στοιχεία, ότι δεν αρκέστηκε στο να χτυπήσει τον Δημήτρη, όπως ούτε και τον Άγγελο, αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμησε και στον Άλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους.

Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν αυτός που στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται για το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη, η κα Κλιάμπα σχολίασε πως είναι προφανές ότι δεν άκουσε αυτά που ανέφερε η κα Κοβάτση στην κατάθεσή της, καθώς ο θάνατος του 19χρονου προέκυψε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε.

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν οι φίλοι του Άλκη, η κα Κλιάμπα τόνισε πως δεν προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να προκαλέσουν μια απλή σωματική βλάβη και καταλάθος, όλως τυχαίως καταλήξαμε σε μια επικίνδυνη.

“Χτύπημα στη βουβωνική χώρα, σημαίνει ανθρωποκτόνος δόλος. Για να σταματήσει η αιμορραγία του Δημήτρη, χρειάστηκε να μπει σε χειρουργείο. Είχε χάσει πολύ αίμα. Σχετικά με τον Άγγελο, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναρωτήθηκαν, πώς γίνεται ο ίδιος να δίνει τόσες λεπτομέρειες για το συμβάν στις αρχές και να είναι λειτουργικός, ενώ στην ιατροδικαστή δεν είχε καμία λειτουργικότητα, αφήνοντας υπονοούμενο ότι ο ίδιος υποκρινόταν. Σε αυτό το σημείο ας υπογραμμίσουμε ότι στον ιατροδικαστή δεν καταθέτουμε.

Ο Άγγελος ήταν αυτός που είδε τον κολλητό του δίπλα του, που τον αγκάλιασε, τον σήκωσε και τον κράτησε όρθιο για δύο δευτερόλεπτα. Ο Άγγελος πονούσε και υπέφερε όπως μας περιέγραφαν οι δύο διασώστες. Ήθελε από τα βάθη της ψυχής του να βρεθούν οι δράστες, αυτοί που σκότωσαν τον κολλητό του, δεν τον νοιάζει ο εαυτός του. Θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για το στυγερό έγκλημα και για αυτό θεωρεί περιττό να μιλήσει στην ιατροδικαστή.

Ανέλυσε τόσο στην αστυνομία, όσο και στην ανακρίτρια αλλά και ενώπιον μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε συνδυασμό με το σοκ και τον πόνο, όσα διαδραματίστηκαν την μοιραία νύχτα. Μιλάμε όμως για πραγματικό σοκ, και όχι σαν αυτό των κατηγορουμένων επειδή συνελήφθησαν και στερήθηκαν την ελευθερία τους”.