Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Mετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από την έδρα το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προετοιμαστούν για τη συζήτηση περί ελαφρυντικών.

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ, το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν δολοφόνοι και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά κάθονται οι συγγενείς των κατηγορούμενων.

Οι προτάσεις της Εισαγγελέως

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.