Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η αγόρευση της εισαγγελέως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η μαραθώνια διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα με την εισαγγελέα να υποβάλει προς τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης την πρότασή της επί της ενοχής των 12 κατηγορουμένων.

Κατά τη χθεσινή αγόρευσή της, που κράτησε επτά ώρες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στον ρόλο και τη συμμετοχή των πρώτων έξι κατηγορούμενων στην τέλεση του εγκλήματος (σήμερα θα αναφερθεί στους υπόλοιπους έξι).

«Ήθελαν να σκοτώσουν εκείνο το βράδυ»

Επανέλαβε ότι οι 12 κατηγορούμενοι πήγαν για να σκοτώσουν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι… «στα οπαδικά δεν πυροβολείς, ούτε χτυπάς με μαχαίρι στην καρωτίδα. Θέλεις να προσφέρεις πόνο, μόνο που αυτοί εκείνο το βράδυ ήθελαν και να σκοτώσουν».

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, στη συνέχεια άρχισε τη σκιαγράφηση του ρόλου του καθενός εκ των δώδεκα κατηγορούμενων υποστηρίζοντας για τον 1ο κατηγορούμενο ότι υπέπεσε σε διαδοχικές αντιφάσεις και ψέματα, ενώ αναφερόμενη στη δράση του 10ου κατηγορούμενου είπε ότι «το χτύπημα του 10ου κατηγορούμενου με το δρεπάνι είναι δεδομένο στον αριστερό μηρό του Άλκη.

Δεν αρκέστηκε στα χτυπήματα που επέφερε στα άλλα δύο παιδιά αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμησε και στον Άλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους. Δεν κατάφερε όμως να τον πλήξει όπως ήθελε. Ήταν ο Άλκης που αντιστάθηκε με όση δύναμη του είχε απομείνει».

Ο ρόλος των «συνεργών»

Χαρακτήρισε «παρωδία» την ομολογία του 2ου κατηγορούμενου ότι αυτός κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο δεξιό μηρό του Άλκη που προκάλεσε τρώση της μηριαίας αρτηρίας. «Δεν υπάρχει ένα θανατηφόρο χτύπημα», ξεκαθάρισε η Εισαγγελέας.

Για τον 3ο κατηγορούμενο επισήμανε ότι ήταν στο «πεδίο μάχης» τουλάχιστον για 45 δευτερόλεπτα κι ότι δεν ήταν «θεατής». «Συμμετείχε με το σφυρί του και χτυπούσε αλύπητα όποιον έβρισκε μπροστά του», ήταν τα λόγια της Εισαγγελέως.

Για τον 4ο κατηγορούμενο που είχε διαφύγει αρχικά στην Αλβανία και παραδόθηκε στη συνέχεια στις ελληνικές διωκτικές αρχές, η Εισαγγελέας τόνισε ότι είχε σημαντικό ρόλο στην τέλεση του εγκλήματος.

Τον 6ο κατηγορούμενο τον τοποθέτησε εκτός «πεδίου μάχης», αλλά τόνισε ότι η συνδρομή του υπήρξε καθοριστική για το αποτέλεσμα.

Άφησε αιχμές κατά των ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων, τονίζοντας ότι «υπέπεσαν σε σοβαρότατα σφάλματα» και «λησμόνησαν την επιστήμη τους», ενώ υιοθέτησε πλήρως το πόρισμα της ιατροδικαστού Λήδας Κοβάτση, επισημαίνοντας ότι ο θάνατος του Άλκη δεν προήλθε από ένα μόνο χτύπημα.