Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο συνέβη το βράδυ της Τρίτης (28/02), έχει ανέλθει πλέον σε 43, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης (01/03).

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 53 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και είναι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου δίνουν δείγμα DNA. Μια διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη, αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καθώς θα απαιτηθούν αρκετές ημέρες για την πλήρη ταυτοποίηση. Αρκετά από τα θύματα είναι διαμελισμένα και έτσι είναι πολύ δύσκολη κατάσταση ακόμη και στην αναγνώριση.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται 4 ιατροδικαστές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρών είναι και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη να κρατηθούν στην ζωή δίνουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στα νοσοκομεία της Λάρισας, έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών. Ακόμα, υπάρχου περισσότεροι από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται και φαίνεται να βελτιώνεται η κατάστασή τους.

Από την πλευρά της, η Ρουμπίνη Λεοντάρη, ιατροδικαστής και προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε στην ΕΡΤ: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τελειώσει και με τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής και των 43 σορών που έχουν φτάσει εδώ».

«Ήταν η κακιά ώρα» υποστήριξε ο σταθμάρχης της Λάρισας

Ο σταθμάρχης Λάρισας έχει συλληφθεί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε, το βράδυ της Τρίτης (28/02), στα Τέμπη έπειτα από τη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN, το απόγευμα της Τετάρτης (01/03), στην απολογία του ενώπιον των Αρχών, ο 60χρονος σταθμάρχης παραδέχθηκε τις εγκληματικές παραλείψεις του, δηλαδή πως έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λανθασμένη τροχιά. Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατάλαβε το λάθος που έχει κοστίσει τουλάχιστον 40 ανθρώπινες ανθρώπινες ζωές μέχρι στιγμής, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα. Έτσι, λοιπόν, αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει.

Πάντως, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που αναμένεται να ασκηθεί την Πέμπτη (02/03) στον σταθμάρχη, η υπόθεση θα εισαχθεί στην ολομέλεια του Εφετείου της Λάρισας, προκειμένου να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Επισημαίνεται ότι ο 60χρονος σταθμάρχης φέρεται να παραδέχθηκε το τραγικό λάθος του και να το απέδωσε στην «κακιά ώρα», ενώ σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, ο σταθμάρχης χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται, εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια (άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).