Τα σοβαρά προβλήματα, οι ελλιπείς υποδομές, η εξάντληση από τις συνεχόμενες βάρδιες ήταν μερικές μόνο από τις αιτίες για τις οποίες ο Θανάσης Κοντάρης είχε πάρει την απόφαση να παραιτηθεί και να αφήσει τη Σέριφο χωρίς γιατρό.

Το περιθώριο ανάκλησης της απόφασης εξέπνεε σήμερα και σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Κοντάρης έλαβε συγκεκριμένες υποσχέσεις από τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας με αποτέλεσμα να παραμείνει στη θέση του.

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός συνάδελφος του κ. Κοντάρη, οικογενειακός γιατρός. Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

«Κρατώ τις δεσμεύσεις του κ. Ροϊλού», είπε στην «Καθημερινή» ο κ. Κοντάρης. «Δεν το μετάνιωσα ποτέ», σημειώνει για την αρχική δημοσιοποίηση της παραίτησης του. «Γιατί», συνεχίζει, «χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Μετά την δημοσίευση του υπομνήματος της αίτησης παραίτησης που είχε στείλει στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στη σελίδα του στο Facebook τον Απρίλιο, ο κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Κοντάρης είναι συναισθηματικά «δεμένος» με το νησί καθώς είχε κάνει εκεί το αγροτικό του το 2008 ενώ εκεί γνώρισε και την μετέπειτα σύζυγό του.