Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας β’ βαθμού για τον θάνατο της συζύγου του είναι ένας γιατρός στις ΗΠΑ που φέρεται να δηλητηρίασε το θύμα για να εισπράξει μεγάλο ποσό από την ασφάλεια ζωής της.

Ο ηλικίας 30 ετών Κόνορ Μπόουμαν κατηγορείται ότι προκάλεσε με κολχικίνη τον θάνατο της 32χρονης Μπέτι που εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο στις 16 Αυγούστου με στομαχικές διαταραχές και τέσσερις ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Το θύμα αρχικά θεώρησε ότι έπαθε δηλητηρίαση από φαγητό, στην πραγματικότητα όμως η κολχικίνη της προκάλεσε καρδιακά προβλήματα, ενώ μάζεψε υγρό στους πνεύμονες και κάποια στιγμή έπαθε οργανική ανεπάρκεια.

Θέλοντας να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα ανακαλύψει τι συνέβη, ο γιατρός επιχείρησε να σταματήσει τη διαδικασία της νεκροψίας. Ο ιατροδικαστής βρήκε τελικά σημαντική ποσότητα κολχικίνης στο αίμα της Μπέτι και οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι δεν βρέθηκε τυχαία, καθώς ανακάλυψαν ότι λίγες μέρες νωρίτερα, ο δράστης έψαχνε στο διαδίκτυο ποια είναι η σωστή ποσότητα ώστε η σύζυγός του να χάσει τη ζωή της.

Η κολχικίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αρθρίτιδα, εντοπίστηκε σε δείγματα αίματος και ούρων της 32χρονης, η οποία δεν είχε διαγνωστεί ποτέ με αρθρίτιδα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Μπέτι εξομολογήθηκε σε φίλο της ότι μια μέρα πριν πεθάνει, είχε πιει ποτό με τον σύζυγό της και κάπως έτσι κινήθηκαν οι υποψίες για τον Μπόουμαν, ο οποίος είναι χειρουργός.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά και συζυγικά προβλήματα και ότι ο Μπόουμαν θα λάμβανε περίπου 500.000 δολάρια από την ασφάλεια σε περίπτωση θανάτου της συζύγου του.