Με τη δουλειά της πλήρωσε μια γιατρός στα επείγοντα νοσοκομείου στη Νέα Υόρκη τα σχόλια που έκανε στα social media δείχνοντας στήριξη στη Χαμάς, μετά το χτύπημά της στο Ισραήλ στις 7 Οκτώβρη.

Η Δρ Dana Diab εργαζόταν μέχρι πρότινος στο Lenox Hill Hospital ωστόσο με μια ανάρτησή της στο Instagram, τα κατέστρεψε όλα. «Σιωνιστές έποικοι παίρνουν μια γεύση από το δικό τους φάρμακο», έγραψε, σύμφωνα με το Stop Antisemitism στο X, τη Δευτέρα και το νοσοκομείο οδηγήθηκε στην απόφαση να διακόψει τη συνεργασία.

«Η Dana Diab χαιρόταν στο Instagram ότι Σιωνιστές έποικοι δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν, αποκεφαλίστηκαν και απήχθησαν από την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου», έγραψε το Stop Antisemitism. «Ισραηλινοί ασθενείς, να προσέχετε!» προσθέτει.

Ακτιβιστές αλλά και συνάδελφοι της Dana της γύρισαν την πλάτη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι παραβίασε κώδικες επαγγελματικής συμπεριφοράς και ότι είναι άλλο να νιώθει όπως νιώθει κι άλλο να εκφράζει ουσιαστικά την απέχθειά της προς τους Ισραηλινούς όταν καλείται να εξυπηρετήσει δεκάδες από αυτούς στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.