Σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο Χανίων, βρίσκεται ο 45χρονος Ισπανός, ο οποίος, μετά από κατολίσθηση βράχου στο Φαράγγι Σαμαριάς, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι του.

Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του περιπατητή στο φαράγγι της Σαμαριάς , το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού.

Το περιστατικό συνέβη ως αποτέλεσμα του σεισμού που σημειώθηκε νότια-νοτιοανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων.

Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση της υγείας του.

Ο ακρωτηριασμός και το χειρουργείο του 45χρονουκαι ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και αμέσως διασωληνώθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο Νοσηλείας και αποκατάστασης, μόλις κρίνουν εφικτή τη μεταφορά του οι γιατροί.

Άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το φαράγγι. Παράλληλα, εκδόθηκε μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

«Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Αυτή την στιγμή χειρουργείται. Έχει χάσει πολύ αίμα», δήλωσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ στην Κρήτη. Ακόμη, ανέφερε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων, όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο, έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Φαράγγι Σαμαριάς

Φαράγγι της Σαμαριάς: Πώς συνέβη το ατύχημα με τον Ισπανό τουρίστα

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων. Η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη και αυτή την ώρα χειρουργείται.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι πραγματοποιούν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 660 περιπατητών που βρίσκονταν μέσα στο Φαράγγι.

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Φαράγγι Σαμαριάς

Σε εξέλιξη το σχέδιο για τη διαφυγή των επισκεπτών

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου στη θέση Ξυλόσκαλο και σύγκλιση ΣΟΠΠ υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μετέβησαν εν πλω στην Αγία Ρούμελη προκειμένου να συντονίσουν επιτόπου την επιχείρηση εκκένωσης του δρυμού.

Σε εξέλιξη είναι και η έξοδος επισκεπτών από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης. Την επιχείρηση εκκένωσης συντόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.