Έχουμε την εντύπωση πως ένα από τα θέματα που συζητάνε οι παρέες αυτή την περίοδο, είναι η υπερβολική αύξηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Οι διακοπές στο νησί έχουν γίνει πανάκριβες, ενώ όσοι δεν έχουν κλείσει ακόμα τη διαμονή και τα εισιτήρια, να τους ευχηθούμε καλή τύχη σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ειδικότερα, οι τιμές στα καύσιμα σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες έχει επηρεάσει και τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις στις μετακινήσεις με πλοίο να αγγίζουν ως και το 25% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, στελέχη της αγοράς του τουρισμού εκτιμούν ότι οι ανατιμήσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμη, με τις τιμές των ακτοπλοϊκών να εξαρτώνται σε κάθε περίπτωση από τον προορισμό και τη μετάβαση με ή χωρίς αυτοκίνητο.

Για μια οικογένεια, πάντως, το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για μια τετραμελή οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει σε νησί των Κυκλάδων, για παράδειγμα στη Νάξο, με αυτοκίνητο στην οικονομική θέση, φτάνει τα 502 ευρώ.

Για πιο μακρινά νησιά, όπως η Ρόδος, όπου ενδεχομένως να χρειαστεί καμπίνα, θα δαπανήσει 880 ευρώ ενώ χωρίς καμπίνα το κόστος ανέρχεται σε 776 ευρώ. Τις λες και εξωφρενικές αυτές τις τιμές.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

 

Εδώ δε χρειάζεσαι fuel pass κι αμάξι: 5 νησιά που τα περπατάς απ΄άκρη σ΄άκρη μέσα σε 1.5 ώρα

Vladimir Putin: Γιατί θα προτείνει σύντομα κατάπαυση του πυρός;

ΗΠΑ: Έδωσαν πράσινο φως στην Ευρώπη για μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα – Τι θα γίνει με τις τιμές