Υποθέτω ότι οι περισσότεροι έχετε μπει σε mood διακοπών και έχετε σκεφτεί πιθανές επιλογές για τα νησιά που θα περάσετε το καλοκαίρι σας. Φέτος, βέβαια, ενδεχομένως να θέλετε μια σύνεση παραπάνω στα οικονομικά, ειδικά με βάση το γεγονός ότι η βενζίνη είναι να σε πιάνει η καρδιά σου. Και το να πάρετε αυτοκίνητο στο νησί, κοστίζει και στο εισιτήριο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, γι’αυτό και η λύση είναι μία: δεν θα το πάρετε μαζί σας. Τόσο απλά.

Και μαντέψτε, υπάρχουν νησιά όμορφα και γραφικά, που δεν χρειάζεται ούτε εκεί να νοικιάσετε. Και, μάλιστα, ούτε συγκοινωνίες πρόκειται να χρειαστείτε, διότι από τη μία άκρη έως την άλλη, μπορείτε απλά να την περπατήσετε την απόσταση μέσα σε 1,5 ώρα. Στο κάτω-κάτω, το περπάτημα κάνει και καλό, σωστά;

Προτείνουμε, λοιπόν, τα νησιά που θα περάσετε τέλεια, χωρίς αυτοκίνητο:

Αντίπαρος

Η Αντίπαρος είναι ένα νησί που έχει τα πάντα. Με τα χρόνια δε, έχει αναβαθμιστεί τόσο που έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι. Διαθέτει υπέροχες παραλίες, νυχτερινή διασκέδαση, εξαιρετικό φαγητό (από brunch μέχρι θαλασσινά) και το κυριότερο, μικρές αποστάσεις. Ένα τόσο δα νησί που προσφέρει μεγάλες στιγμές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antiparos Island (@antiparos.gr)

Η Χώρα του νησιού είναι ένα μεγάλο σοκάκι, το οποίο χαίρεσαι να το περπατάς. Ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει στην πλατεία, όπου εκεί «χτυπάει» η βραδινή διασκέδαση. Βρίσκονται όλα τα μπαράκια εκεί, αλλά φυσικά η Αντίπαρος είναι γνωστή και για τη θρυλική ντικοσκέτ, La Luna. Όσον αφορά τις παραλίες, η πιο δημοφιλής είναι η 1η Ψαραλυκή που είναι οργανωμένη και φτάνεις σε αυτή με τα πόδια. Γνωστή παραλία είναι και ο Σωρός, που είναι ελάχιστα πιο μακριά από την Χώρα, αλλά αξίζει η διαδρομή.

Να σημειωθεί πως στην Αντίπαρο βολεύει πολύ και το ποδήλατο, οπότε μπορείτε να νοικιάσετε ένα και να πάτε στο Σπήλαιο, ένα βαθύ σκοτεινό πηγάδι, στο οποίο υπάρχει έλλειψη οξυγόνου οπότε κόβεται λίγο η ανάσα.

Κουφονήσια

Τι είναι το πιο περιττό πράγμα στα Κουφονήσια; Το αυτοκίνητο. Το νησί είναι πολύ μικρό, ενώ και σε αυτή την περίπτωση, αν το περπάτημα δεν είναι το φόρτε σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποδήλατο. Το Άνω Κουφονήσι είναι εκεί που υπάρχουν τα διαμερίσματα, αλλά και η Χώρα. Θα δείτε το λιμανάκι, τον ανεμόμυλο του 1830, τα λευκά σπίτια με το χαρακτηριστικό μπλε στα παράθυρα και γενικά την υπέροχη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.

Όσον αφορά για τις διάσημες παραλίες του νησιού, όλες με γαλαζοπράσινα νερά, οι επιλογές είναι αρκετές. Μπορείτε να πάτε στον Φοίνικα, την Ιταλίδα, το Μάτι του Διάβολου και το Πορί.

Στο Κάτω Κουφονήσι μπορεί κανείς να πάει με βάρκα. Εκεί υπάρχουν ερημικές παραλίες, όπως το Νερό, η Παναγιά και ο Δέτης. Για να καταλάβετε, τα Κουφονήσια είναι τόσο πρακτικό νησί που δεν θα θέλετε με τίποτα να φύγετε.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι το νησί του Αργοσαρωνικού, και το νησί των καπεταναίων της Ελληνικής Επανάστασης, που σε αυτή δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα και μηχανάκια. Είναι, δε, τόσο μικρή που ούτε το περπάτημα δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι αρχοντική, αριστοκρατική, γραφική, με πλακόστρωτα σοκάκια και με τις άμαξες και τα γαϊδουράκια, που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή.

Όσο για τις παραλίες, η Ύδρα καλύπτει όλα τα γούστα αφού έχει και με άμμο και με βότσαλο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Σπηλιά, την Υδρονέτα, το Μικρό Καμία και το Μπίστι, που είναι ίσως και η πιο ωραία στο νησί. Γενικά προσφέρεται για ηρεμία και χαλάρωση, αλλά και πολλές βόλτες σε σημεία που μπορούν να σας μαγέψουν.

Αγκίστρι

Παρά το γεγονός ότι το Αγκίστρι είναι μια ανάσα από την Αθήνα, είναι πολύς ο κόσμος που ακόμα δεν το έχει επισκεφθεί. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε δεν ξέρετε τι χάνετε. Είναι ένα μικρό νησί, που έχει τα πάντα. Και το καλύτερο, μπορείτε να το γυρίσετε με τα πόδια. Σκληρή και Χαλικιάδα είναι ιδανικές για βουτιές, ενώ το πιο γνωστό μέρος που παραπέμπει σε πισίνα, είναι η Απόνησος.

Η Απόνησος είναι λιγότερο από 10 λεπτά με αυτοκίνητο, ωστόσο προσφέρεται και η επιλογή του ποδηλάτου. Γενικά, είναι ακούραστο νησί, μιας και όλα είναι πολύ κοντά. Πολύ ωραία διαδρομή είναι αυτή από το Μεγαλοχώρι προς την οργανωμένη παραλία Δραγωνέρα. Αποτελείται από τη Μικρή και Μεγάλη Δραγωνέρα, µε γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα ως τη θάλασσα.

Δονούσα

Η Δονούσα δεν έχει να περηφανεύεται μόνο για τις υπέροχες παραλίες της, αλλά και για τα μονοπάτια της. Οι σηματοδοτημένες αυτές διαδρομές ενώνουν τους οικισμούς μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ανακαλύψετε κάθε γωνιά του νησιού και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα. Αν θέλετε να έχετε μαζί αυτοκίνητο, πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχει βενζινάδικο, οπότε φροντίστε να είναι γεμάτο από πριν. Αλλά έτσι κι αλλιώς, δεν θα το χρειαστείτε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????? ???????? (@greektreasure)

Το νησί διαθέτει έξι παραλίες και μπόλικες ταβέρνες. Η πιο γνωστή παραλία είναι το Λιβάδι, η οποία είναι εξωτική, με γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή λευκή άμμο. Η κοντινότερη στο λιμάνι είναι η παραλία Κέδρος, η οποία έχει γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή λευκή άμμο.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μέζαπος: Το στολίδι της λακωνικής Μάνης και το ορμητήριο του πειρατή Σάσσαρη

6 υπερεκτιμημένα ελληνικά νησιά – Πραγματικά, γιατί πηγαίνετε ακόμη;

Μονή: Εσύ ξέρεις το νησί που βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα;