Τη δική του άποψη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εξηγώντας ότι πιστεύει στην ελευθερία των ανθρώπων, αν και είναι κατά της τεκνοθεσίας. Δεν παρέλειψε, δε, να κάνει και ένα σχόλιο για τον Στέφανο Κασσελάκη, που μάλλον είναι αρκετά υποτιμητικό…

«Η Εκκλησία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη θέση για το ζήτημα του γάμου. Πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου να ζει όπως επιθυμεί, όμως δεν θα επιτρέψουμε την αλλαγή στη σύνθεση της κοινωνίας. Περιμένουμε να τεθεί σε συζήτηση ο νόμος για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Αν τεθεί. Αν τεθεί, θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε. Αν δεν διαβάσουμε το νομοσχέδιο, πώς να πούμε αν είμαστε υπέρ ή κατά; Περιμένουμε πρώτα να το διαβάσουμε. Εσύ θα παντρευτείς άλλον;» είπε αρχικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο.

Όταν ο τελευταίος του απάντησε πως αν ήταν ερωτευμένος με άνδρα, θα τον παντρευόταν, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε έτοιμο τον αντίλογο: «Εγώ δε θα παντρευόμουν».

Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ρωτήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον γάμο του στην Αμερική και απάντησε: «Άσε τον καημένο κι αυτόν».