Δύο εβδομάδες πριν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ πέρασαν το κατώφλι του νυχτερινού κέντρο ΥΤΟΝ, όπου εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, προκειμένου να ελέγξουν τα βιβλία και τις ταμειακές μηχανές της επιχείρησης. Έλα, όμως, που είχαν πολλή δουλειά να αντιμετωπίσουν τελικά.

Κι αυτό γιατί, με βάση τον έλεγχο που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ανακαλύφθηκε απόκρυψη εσόδων συνολικού ύψους 5.000.000 ευρώ, αλλά και τη μη απόδοση ΦΠΑ για το συγκεκριμένο ποσό, που ανέρχεται σε 1.200.000 ευρώ. Τα 2.000.000 που δεν δηλώθηκαν είναι από την σεζόν 2019-2020, ενώ τα 3.000.000 προέρχονται από την επόμενη μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ήταν προφανές πως μετά από αυτά τα στοιχεία, τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ θα κάνουν τα πάντα φύλλο και φτερό, επομένως συνεχίζεται κανονικά ο έλεγχος στην επιχείρηση.

Η έρευνα της ΑΑΔΕ 

Η πρώτη επίσκεψη έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ελέγχοντας έξι ταμειακές, διαπιστώνοντας σημαντικές αποκλίσεις από αυτά που δηλώνονταν με όσα καταγράφονταν στους φορολογικούς μηχανισμούς.

Στη συνέχεια, επειδή οι λογιστές της επιχείρησης επέλεξαν να μην προσκομίσουν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια, στην προθεσμία που προβλέπει ο νόμος, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, και άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεσή τους.