Ο Νίκος Βέρτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Cosmoradio» και αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, στις δηλώσεις του για το πώς θέλει τη γυναίκα αλλά και την κριτική που δέχθηκε εν συνεχεία.

Ο τραγουδιστής είχε πει συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούνιο πως «θέλω η γυναίκα να έχει στοιχεία από τη μητέρα μου, που μαγειρεύει και στρώνει το κρεβάτι». Γρήγορα οι αντιδράσεις στα social media ήταν έντονες, γι’αυτό και ο Νίκος Βέρτης σχολίασε πως: 

«Κάποιοι άνθρωποι έχουν διαφορετική άποψη σε κάτι. Στη δήλωση που έκανα τότε, είπα κάτι που αρέσει σε μένα, δεν είπα κάτι για να υποβιβάσω τη γυναίκα. Θα δείξω στη γυναίκα δηλαδή, ότι αν μπαίνει στην κουζίνα είναι υποδεέστερη; Εγώ την περίοδο της Σαρακοστής μπαίνω στην κουζίνα και μαγειρεύω δυο φορές τη μέρα. Αυτό τι με κάνει; Με κάνει κατώτερο;».

Στη συνέχεια ο Νίκος Βέρτης δήλωσε πως για τον ίδιο είναι προτιμότερο να υπάρχουν 100 άτομα από κάτω και να περάσει μαγικά, παρά να είναι 100.000 και να μην περάσει ωραία.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στον λόγο που αρνείται να συμμετάσχει σε talent shows ως κριτής, λέγοντας πως: 

«Αυτό που είχα αναφέρει είναι ότι όταν λες “όχι” σε ένα πράγμα, θα πρέπει το όχι σου να έχει την ίδια ισχύ με τα χρήματα που σου δίνουν. Αν υποκύπτεις στο χρήμα, σε κάτι που νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις… Δεν πρέπει να το κάνεις αυτό, πρέπει να κάνεις μόνο αυτό που νιώθεις. Αν νιώσω ότι θέλω να το κάνω αυτό, θα το κάνω».