Πολλά έχουν ακούσει τα αφτιά μας αλλά… εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 σε νυχτερινό κέντρο, ήταν κάτι που δεν θα περιμέναμε.

Και όμως, το πρωτοφανές αυτό σκηνικό φαίνεται να έλαβε χώρα στο YTON του Νίκου Βέρτη, όπου ο τραγουδιστής και η ορχήστρα εμβολιάστηκαν τον Απρίλιου του 2021, πριν καν ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί.

Έτσι, την εποχή που μόλις είχαν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gr και όλοι ανησυχούσαν για τυχόν παρενέργειες αλλά και για τις συνθήκες συντήρησης των εμβολίων, στο κέντρο ΥΤΟΝ υπήρξε ένα εντελώς παράδοξο -κι απ’ ό,τι φαίνεται παράνομο- περιστατικό, το οποίο οδήγησε στα δικαστήρια δύο μέλη της ορχήστρας και τον γνωστό τραγουδιστή.

Ο λόγος; Για μεγάλη προγραμματισμένη συναυλία του Νίκου Βέρτη στο Ισραήλ.

Τότε, στις 13 Απριλίου 2021, οι μουσικοί της ορχήστρας κλήθηκαν ένα πρωί στο κέντρο διασκέδασης ΥΤΟΝ για να εμβολιαστούν με το «εμβόλιο της Pfizer», το οποίο απαιτούσε το Ισραήλ προκειμένου να γίνουν δεκτοί ταξιδιώτες στο έδαφός του.

Εκείνη τη περίοδο, η πλατφόρμα του ΕΟΔΥ είχε ανοίξει μόνο για τους ηλικιωμένους και για όσους ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες. Οι 28 μουσικοί που βρίσκονταν στην Αθήνα και οι δύο που ήταν στην Κύπρο δεν ανήκαν σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.

Τα μέλη της ορχήστρας ειδοποιήθηκαν, λοιπόν, από τον μαέστρο ότι ο εμβολιασμός θα γινόταν στο κέντρο διασκέδασης, με τη συνδρομή ενός θεραπευτηρίου της Κύπρου, και ότι για όλα τα διαδικαστικά θέματα υπήρχε συνεννόηση με τις επίσημες αρχές του Ισραήλ.

Μάλιστα, από την πλευρά του Ν. Βέρτη τούς είπαν ότι είχε σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι είχε ενημερωθεί και η αντιπολίτευση για τα εμβόλια που θα έμπαιναν από άλλο κράτος στο ελληνικό έδαφος.

Ο γνωστός τραγουδιστής, οι στενοί συνεργάτες του μαζί με κάποια μέλη της οικογένειάς τους και οι μουσικοί της ορχήστρας του έκαναν δύο δόσεις Pfizer, στις 13 Απριλίου και στις 4 Μαΐου. Ο εμβολιασμός έγινε σε μια σουίτα του ΥΤΟΝ, από την οποία περνούσαν ένας-ένας, και ο γιατρός, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα από την Κύπρο, τους έκανε μια ένεση στο μπράτσο.

Ψυγείο για τη συντήρηση των εμβολίων δεν υπήρχε στον χώρο, ο γιατρός δεν πήρε ιστορικό από κανέναν, οδηγίες μετά το εμβόλιο δεν έδωσε, ούτε πρόβλεψη για ασθενοφόρο υπήρχε. Όμως, τότε τα εμβόλια της Pfizer διατηρούνταν μόνο σε ψυγείο, μάλιστα θεωρούνταν ασφαλή και αποδοτικά αν συντηρούνταν σε θερμοκρασίες από -80 ως -60 βαθμών Κελσίου.

Αφορμή για τον παράτυπο αυτόν εμβολιασμό στάθηκε το γεγονός ότι τον Μάιο του 2021, ο Νίκος Βέρτης είχε κλείσει δύο συναυλίες στο Ισραήλ, με την 30μελή ορχήστρα του. Παρότι όλοι ταξίδεψαν στο Τελ Αβίβ, στις 9 Μαΐου εκείνος με λίγους στενούς συνεργάτες για να προωθήσει τις εκδηλώσεις και στις 11 Μαΐου οι μουσικοί του, οι συναυλίες ακυρώθηκαν εξαιτίας του βομβαρδισμού του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν από τη Χαμάς.

Γι’ αυτό, μόλις προσγειώθηκαν στο Τελ Αβίβ οι μουσικοί, οδηγήθηκαν σε καταφύγια προκειμένου να μείνουν ασφαλείς, καθώς μόνο στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, έπεσαν 110 ρουκέτες. Στις 12 Μαΐου επέστρεψαν όλοι μαζί στην Αθήνα.

Βέρτης YTON

Πηγή: iefimerida.gr

Όσο για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού; Τα χειρόγραφα πιστοποιητικά που έλαβαν τα θορυβημένα μέλη της ορχήστρας είχαν πάνω άλλες ημερομηνίες και φάνηκαν να μην μπορούν να γίνουν δεκτά από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο γιατρός που έκανε τον εμβολιασμί αποδείχτηκε τελικά διασώστης.

Ο Νίκος Βέρτης αυτήν την στιγμή έχει καταθέσει μήνυση στην ισραηλινή εταιρία για εξαπάτηση και πλαστογραφία, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση εξετάζει την υπόθεση σε βαθμό κακουργήματος.

Βέρτης YTON

Η χειρόγραφη κάρτα εμβολιασμού που δόθηκε στα μέλη της ορχήστρας. πηγή: iefimerida.gr