Τραγικές συνθήκες καθαριότητας επικρατούν στο Περιφερειακό Ιατρείο του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, το οποίο μόνο με ιατρείο δε μοιάζει, καθώς μέσα ο χώρος είναι υπερβολικά βρόμικος, με κατσαρίδες στο πάτωμα, σκόνη και σκουπίδια.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, που φέρνει στη δημοσιότητα το intronews.gr , οι δυο μοναδικοί γιατροί αναγκάζονται να εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες αλλά και οι ασθενείς να εισέρχονται υποτίθεται σε ένα χώρο υγειονομικής περίθαλψης με έντονη δυσοσμία, σάπιες καρέκλες και καναπέδες με βρόμικα καλύμματα. Μέχρι και το κρεβατι της εξέτασης ήταν σκισμένο!

Μάλιστα, λίγο πιο μέσα, υπήρχαν παρατημένες πλαστικές καρέκλες αλλά και ετοιμόρροπα δωμάτια. Όσο για την τουαλέτα… δεν χρειάζεται καν σχολιασμός. Οι εικόνες μοιάζουν με αυτά τα κάκιστα σπίτια που βλέπει κανείς στις Χρυσές Αγγελίες και ενοικιάζονται με κάτι υπέρογκα ποσά ή σε άθλια διαμερίσματα στο Airbnb. Ή, σαν τα σπίτια της γιαγιάς και του παππού στο χωριό. Σίγουρα, δεν είναι εικόνα για Κέντρο Υγείας και δη στα Χανιά, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η μετάλλαξη του κορονοϊού ανησυχεί έντονα τους ειδικούς και στο νησί επικρατεί παντού συνωστισμός αφού ο Δήμος Πλατανιά αποτελεί τον πιο τουριστικό δήμο των Χανίων, καθώς τον επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο σπαταλώντας πολλά χρήματα στο νησί.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, αλλά και το Υπουργείο Υγείας με τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να βρουν λύσεις για αυτή την άθλια κατάσταση, η οποία δε μπορεί να βαραίνει τους υγειονομικούς, γιατρούς και νοσηλευτές, που εργάζονται καθημερινά σε ένα περιβάλλον αποσύνθεσης και παρακμής.