Η πτήση του Boeing 737 που συνετρίβη τον Μάρτιο, οδηγώντας στον θάνατο τους 132 επιβαίνοντές του, φαίνεται να ήταν ένα εσκεμμένο σχέδιο, σύμφωνα με τελευταίες αναφορές.

Η ανάλυση που έγινε στο μαύρο κουτί από Αμερικανούς αξιωματούχους, που βρέθηκε ανάμεσα στα συντρίμμια, υποδηλώνει πως κάποιος από το πιλοτήριο έριξε σκόπιμα το Boeing 737-800. Ανώνυμη πηγή, που μίλησε στη Wall Street Journal, επεσήμανε: «Το αεροπλάνο έκανε ό,τι του ζητήθηκε να κάνει από κάποιον στο cockpit».

Το αεροπλάνο China Eastern ταξίδευε με σταθερό ύψος και ταχύτητα, πριν πέσει απότομα, στα 20.000 πόδια, σε λιγότερο από ένα λεπτό, και κάνει τελικά τη μοιραία βουτιά κοντά στην πόλη Wuzhou στην επαρχία Guangxi. Την έρευνα για τη συντριβή την ηγήθηκαν Κινέζοι ερευνητές, ωστόσο επειδή το αεροπλάνο είναι αμερικανικής κατασκευής, αναμείχθηκαν και Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το 2018 και 2019 είχαν καταγραφεί δύο συντριβές Boeing 737-Max, μεταγενέστερου μοντέλου του 737-800, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις διαπιστώθηκαν προβλήματα στον σχεδιασμό.  Η διαδρομή που ακολούθησε το αεροπλάνο, η έλλειψη έκκλησης για βοήθεια και το ότι δεν χάθηκε ποτέ το σήμα, δημιούργησαν υποψίες στους ερευνητές που είδαν ομοιότητες με τη συντριβή πτήσης της Germanwings το 2015. Σε εκείνη την περίπτωση, ο πιλότος το έριξε επίτηδες στις γαλλικές Άλπεις, σκοτώνοντας 150 άτομα.

Η Wall Street Journal σημείωσε ότι οι κινεζικές αρχές δεν ανέφεραν στους Αμερικανούς ομολόγους τους ότι υπήρχαν μηχανικά προβλήματα ή προβλήματα ελέγχου της πτήσης. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε πως κυβερνήτης και συγκυβερνήτης ήταν μια χαρά στην υγεία τους και δεν είχαν γνωστά οικονομικά ή οικογενειακά προβλήματα.  Αμέσως μετά τη συντριβή δήλωσαν ότι δεν είχε σταλεί κωδικός έκτακτης ανάγκης από το αεροπλάνο, υποδηλώνοντας ότι κανένας εισβολέας δεν μπορούσε να φτάσει στο πιλοτήριο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει την αμυντική της παρουσία στον Ινδο-Ειρηνικό: Γιατί φοβούνται την Κίνα

Γράφεται ιστορία: Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν και επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Kamala Harris: Ενθουσιασμένη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Η ανάρτησή της μετά την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού