Πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο Μαϊάμι, στην ακτή του Miami Beach, όπου σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομίας της περιοχής, ένα ελικόπτερο συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, μόλις μερικά μέτρα μακριά από τους λουόμενους. Δύο από τους επιβάτες του μεταφέρθηκαν στο Jackson Memorial Hospital, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, με την κατάσταση των τραυματιών να είναι σταθερή. Στο ελικόπτερο βρισκόταν και ένας τρίτος επιβάτης, αλλά δεν έπαθε τίποτα, ανέφερε ο αστυνομικός Ernesto Rodriguez.

«Αυτό το μεσημέρι, ώρα 13:10, το αστυνομικό τμήμα του Miami Beach έλαβε μια κλήση για συντριβή ελικοπτέρου στον ωκεανό, κοντά στην οδό 10 Street. Η αστυνομία και η πυροσβεστική της περιοχής βρέθηκαν στο σημείο μαζί με μερικά συνεργαζόμενα πρακτορεία. Δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση», έλεγε η ανακοίνωση.

Μαζί με το tweet, η αστυνομία δημοσίευσε και ένα βίντεο με την πτώση του ελικοπτέρου στο νερό, σε ένα σημείο που συνήθως υπάρχουν λουόμενοι. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πτήσεων (FAA) είναι από χθες στο σημείο και οι αρμόδιοι έχουν κλείσει δύο τετράγωνα της παραλίας, ανάμεσα στην 9η και την 11η οδό.  Το ελικόπτερο είναι ένα Robinson R44 και η FAA με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλών Μετακινήσεων θα ερευνήσουν τα αίτια της συντριβής, που προς το παρόν είναι άγνωστα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Sean Adams, που βρίσκεται στο Μαϊάμι για διακοπές με τη γυναίκα του, ανέφερε για τη συντριβή πως ήταν μια εμπειρία που σου κόβει την ανάσα. Ο Adams είναι μάλιστα μηχανικός αεροπλάνων και περιέγραψε μια πορεία του ελικοπτέρου μπρος και πίσω πάνω από τα βαθιά νερά για αρκετή ώρα, μέχρι που έπεσε στο νερό. «Ήταν περίπου 50 γιάρδες από την παραλία, δίπλα σε όλους μας. Ήταν τρελό που κανείς δε χτύπησε τελικά».

Η Ana Diaz, μια Κολομβιανή που είχε επισκεφτεί την οικογένεια της στο Μαϊάμι, άκουσε τους δικούς της να της φωνάζουν να επιστρέψει άμεσα στην ακτή. Βρισκόταν μόλις 8 μέτρα μακριά από την πρόσκρουση. «Φοβήθηκα πολύ και άρχισα να κολυμπώ προς την οικογένεια μου. Τρόμαξα πολύ και ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή», είπε στο CNN.