Στην δημοσιότητα έρχονται οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, που κατέγραψε ο κοριός της Ελληνικής Αστυνομίας για την δράση του κυκλώματος που πωλούσε κοκαΐνη, μεταξύ αυτών και για τους δύο Λιμενικούς που συνελήφθησαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Εγκέφαλος της οργάνωσης ήταν μια 71χρονη έγκλειστη που την αποκαλούσαν είτε «θεία», είτε «χοντρούλα» και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των ναρκωτικών ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες της.

Σύμφωνα με το Open, στους διαλόγους, που συμμετέχουν και οι δυο λιμενικοί αποτυπώνεται η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας «εγκέφαλος» ήταν μία γυναίκα κρατούμενη. Μεταξύ των κωδικοποιημένων λέξεων, που χρησιμοποιούσαν ήταν το «γαλακτομπούρεκο» εννοώντας την κοκαΐνη.

Στην εγκληματική οργάνωση η «θεία», η «Πέπη», ο «Αραφάτ» και οι δυο λιμενικοί είχαν κομβικό ρόλο. Ο ένας λιμενικός είχε το ψευδώνυμο «Παύλος» ή «ανιψιός», εξασφάλιζε τις κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης που φυλάσσονταν και προορίζονταν για καύση, ενώ ο δεύτερος εκμεταλλευόμενος την υψηλή θέση στην οποία υπηρετούσε, παρείχε κάλυψη στον συνάδελφό του.

Ταμίας της οργάνωσης και υπεύθυνη για όλες τις πληρωμές ήταν μια 63χρονη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Πέπη», η οποία είχε αναλάβει το ρόλο του φύλακα της καβάτζας, του σπιτιού δηλαδή που ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο Κερατσίνι.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έπαιζε και ένας ακόμη κρατούμενος των φυλακών. Πρόκειται για έναν 71χρονο με το ψευδώνυμο «φαφούτης» ή «Αραφάτ», ο οποίος έδινε και σημαντικές πληροφορίες για τις συναλλαγές.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των Λιμενικών με την έγκλειστη

Λιμενικός: «Πες του, να μπει μπροστά, γιατί εγώ μπορεί να πάω στη Δέσποινα (σ.σ. αποθηκάριος), δείτε όταν θα την ξαναδώ, τέλοπαντων. Δεν έχω βρει ακόμα, θα βρω όμως. Δεν μπορείς να της πάω κανά τέτοιο, να της πάρω κανένα γαλακτομπούρεκο, ένα ή δύο»

Έγκλειστη: «Ναι, ναι, εντάξει».

Λιμενικός: «Δεν υπάρχει θέμα ότι θα πάω;»

Έγκλειστη: «Όχι, παιδάκι μου, πας καλά;»

Λιμενικός: «Να της πάω, θυμάσαι τα γαλακτομπούρεκα που σου είχα φέρει; Δεν ήταν ωραία;»

Έγκλειστη: «Ναι, θυμάμαι, ναι».

Λιμενικός: «Και να πάρει ο Σάκης, μην τα φάει όλα η αποθηκάριος».

Photo credits: Shutterstock