Kοκαΐνη βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, οι μυστικές υπηρεσίες ερευνούν μια ύποπτη ουσία, που οδήγησε σε σύντομη εκκένωση όταν εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής, μέσα στον Λευκό Οίκο.

Η σκόνη ήταν θετική σε κοκαΐνη

Η ουσία, που ήταν λευκή σκόνη έδειξε θετική σε κοκαΐνη, σύμφωνα με το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, όπως υποστηρίζει αξιωματικός που γνωρίζει την έρευνα και την καταγραφή της αποστολής από πυροσβεστικό συνεργείο της Ουάσινγκτον, που ανταποκρίθηκε στο περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Άντονι Γκουλιέλμι δήλωσε ότι διεξάγουν περαιτέρω δοκιμές για να επιβεβαιώσουν ότι όντως η σκόνη που βρέθηκε είναι το παράνομο ναρκωτικό.

Οι αρχές ερευνούν πώς μπήκε η κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο, μεταδίδει το αμερικανικό μέσο.

Πώς βρέθηκε η κοκαΐνη

Ένα ένστολο μέλος των μυστικών υπηερσιών βρήκε τη λευκή ουσία σε σκόνη κατά τη διενέργεια ενός συνηθισμένου γύρου στον Λευκό Οίκο – αλλά δεν είναι σαφές σε ποιο σημείο του κτιρίου βρέθηκε η κοκαΐνη.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του ενστόλου τμήματος και στις 8:49 μ.μ, ένας πυροσβέστης της ομάδας επικίνδυνων υλικών του τμήματος της Ουάσινγκτον μετέδωσε μέσω ασυρμάτου τα αποτελέσματα μιας δοκιμής: «Έχουμε μια κίτρινη μπάρα που λέει υδροχλωρική κοκαΐνη».

Ο Βίτο Ματζιόλο, εκπρόσωπος του Τμήματος Πυροσβεστικής της Ουάσινγκτον περιορίστηκε να δηλώσει ότι η υπηρεσία του «παρείχε υποστήριξη στις Μυστικές Υπηρεσίες καθώς διεξήγαγαν έρευνα».

Η ανακάλυψη προκάλεσε αυξημένο συναγερμό ασφαλείας και μια σύντομη εκκένωση, δήλωσε ο Γκουλιέλμι, προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο εκείνη τη στιγμή. Ξεκαθάρισε επίσης ότι διεξάγεται «έρευνα για την αιτία και τον τρόπο» της εισόδου της ουσίας στον Λευκό Οίκο.