Η επιτυχία της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που ετοιμαζόταν να «τροφοδοτήσει» με 67 σχεδόν κιλά κοκαΐνη την Αττική, είναι δεδομένη. Δεδομένη όμως δεν είναι και η ομολογία τόσο του 41χρονου πρώην ποδοσφαιριστή όσο και των δύο φερόμενων συνεργών του, του 36χρονου επιθεωρητή των κοντέινερ-ψυγείων στο λιμάνι του Πειραιά και του 31χρονου ψυκτικού.

Είναι σαφές πως οι τρεις εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια της προανάκρισης δεν είχαν εικόνα για το τι γνώριζαν οι Αρχές και συγκεκριμένα η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Γι’ αυτό και οι δικαιολογίες δεν ήταν… καλοδουλεμένες. Στην περίπτωση των δύο τεχνικών της υπόθεσης, αμφότεροι ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν καμία σχέση με κοκαΐνη, ενώ υπογράμμισαν πως αυτοί έκαναν απλώς τη δουλειά τους.

Σημειώνεται πως κατά το βράδυ της Κυριακής προς ξημερώματα Δευτέρας, ο 36χρονος επιθεωρητής-ψυκτικός εξετάζοντας το σύστημα καταγραφών των κοντέινερ-ψυγείων, διαπίστωσε πως υπήρχαν βλάβες σε τρία κοντέινερ. Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν οι Αρχές, ο 41χρονος ποδοσφαιριστής και ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης και επισκευών τέτοιων κοντέινερ, επικοινώνησε την τελευταία στιγμή με τον 36χρονο ζητώντας του να «βγάλει» με βλάβη ένα ακόμη κοντέινερ: Ήταν το κοντέινερ με τα 66,7 κιλά από το «διάσημο» ναρκωτικό.

Για… προσωπική χρήση η κοκαΐνη

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν σαφή εμπλοκή με το περιβάλλον της υπόθεσης, ο 41χρονος ποδοσφαιριστής αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, πως το κινητό του 41χρονου το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών ήταν σε γενικές γραμμές «καθαρό». Ωστόσο η «καθαρότητά» του οφείλεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του intronews.gr σε μία εφαρμογή η οποία έχει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής μηνυμάτων και άλλων στοιχείων μέσα σε μόλις λίγα λεπτά της ώρας, από την ώρα παραλαβής τους και έπειτα.

Παράλληλα όμως, οι αστυνομικές Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 41χρονου, όπου διαπίστωσαν πως υπήρχε και εκεί μία σαφώς μικρότερη, αλλά όχι αμελητέα ποσότητα κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι του βετεράνου ποδοσφαιριστή βρέθηκαν 270 γραμμάρια κοκαΐνη, τα οποία σαφώς και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν προσωπική χρήση. Κατά πληροφορίες, ο 41χρονος επικαλέστηκε ακριβώς αυτό, ωστόσο είναι σαφές πως ακόμη και η λήψη π.χ. 3 γραμμαρίων ημερησίως είναι άκρως επικίνδυνη.

Φαίνεται πάντως πως ο βετεράνος ποδοσφαιριστής ήταν και… βετεράνος χρήστης, αφού είχε στην κατοχή του μία αυτοσχέδια συσκευασία με 4 γραμμάρια. Δεν ξεκαθαρίζεται αν πρόκειται για ποσότητα που ήθελε να προωθήσει ή για να χρησιμοποιήσει ο ίδιος.

κοκαΐνη

Από δύο εκατομμύρια και… ανεβαίνουμε

Όπως και να ‘χει πάντως, κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/10) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 66 κιλά και 989 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ένα VAN, μία μοτοσικλέτα, όπως και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, έναν μετρητή χαρτονομισμάτων και λάπτοπ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Αρχών η εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών ξεκινά από τα 2 εκατ. ευρώ και φτάνει τα 6, αναλόγως την ποιότητά της. Πηγές του intronews.gr αναφέρουν πως τα ναρκωτικά προορίζονταν για την ελληνική αγορά και όχι για νέο διαμοιρασμό στο εξωτερικό.

κοκαΐνη

Ποδοσφαιριστής έφερνε κοκαΐνη από το Εκουαδόρ μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες