Σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δίωξη Ναρκωτικών και των κλιμακίων ΟΠΚΕ που πραγματοποιούνται στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης. Οι Αρχές ανέβασαν τον αριθμό των συλλήψεων στις 9, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του κυκλώματος που έφερε στην Ελλάδα πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης.

Έπειτα από νεότερη ενημέρωση από αστυνομικές πηγές, τα ποσά που κατασχέθηκαν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Η επιχείρηση συνεχίζεται.

Το χρονικό

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλοίο από το Εκουαδόρ το οποίο έφερε 3 κοντέινερ μπανάνες για λογαριασμό εταιρείας της Βόρειας Μακεδονίας. Το φορτίο μεταφέρθηκε από το λιμάνι με 2 ΙΧ σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία καθυστέρησαν να φύγουν.
Υπήρξε παρακολούθηση της αποθήκης από τη Δίωξη Ναρκωτικών και μόλις τα ΙΧ ξεκίνησαν να φύγουν απογευματινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος με αποτέλεσμα να βρεθούν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.

Από χθες έχει γίνει η σύλληψη 9 ατόμων (6 ημεδαπών και 3 αλλοδαπών) και αναζητείται ακόμη ένας Σκοπιανός. Έχουν γίνει 3 κατ’ οίκον έρευνες από τις οποίες κατασχέθηκαν συνολικά 101.900€ και βρέθηκαν σε οικία του ενός ημεδαπού ακόμη 800 γρ. κάνναβη και μικροποσότητα κοκαΐνης.
Επίκειται να γίνουν ακόμη 6 κατ’ οίκον έρευνες και 2 έρευνες σε εταιρείες.