«Φως» στο στυγερό έγκλημα της Κω με θύμα τη 27χρονη Αναστάζια από την Πολωνία αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της άγριας δολοφονίας που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Mega, η δολοφονία πάντως δεν έγινε στο χωράφι ή στο σπίτι του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, αλλά σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Αναστάζια

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος φαίνεται πως παρέσυρε έξω από το σπίτι του την 27χρονη Αναστάζια με κάποια δικαιολογία και την κατεύθυνε κοντά στο σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της.

Αναστάζια

Εκεί κοντά υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και, σύμφωνα με τις Αρχές, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι, αυτό είναι το σημείο όπου έγινε η δολοφονία της κοπέλας.

Αναστάζια

Η αστυνομία έχει συλλέξει από το συγκεκριμένο σπίτι ό,τι στοιχεία βρήκε, ένα παπούτσι, αποτσίγαρα, και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, η σορός της κοπέλας ήταν μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες από χαλιά, όπου αντίστοιχες έχουν βρεθεί και στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Αναστάζια

Συγκλονίζει 30χρονη: «Είχαν προσπαθήσει να με βιάσουν στο σημείο που βρέθηκε νεκρή»

Το Mega φέρνει επίσης στο φως της δημοσιότητας την καταγγελία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία, όπως λέει, έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός της Αναστάζια στην Κω και ισχυρίζεται ότι ο δράστης ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον του 32χρονου από το Μπαγκλαντές.

Μετά την εξαφάνιση της 27χρονης, ο εφιάλτης ζωντάνεψε για την 30χρονη Μαρία, αφού, όπως αποκάλυψε στο Mega, λίγες μέρες πριν, μόλις 20 μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε η σορός της άτυχης Αναστάζια, μέλος της παρέας του βασικού υπόπτου αποπειράθηκε να τη βιάσει.

30χρονη: Είναι ακριβώς το ίδιο σημείο, ακριβώς, το λέω και ανατριχιάζω. Δηλαδή, ξέρω τι έπαθε η κοπέλα.

Μπορώ να νιώσω τι έπαθε η κοπέλα και τρελαίνομαι γιατί δεν είδα αυτόν που μου το έκανε εμένα, δηλαδή αυτό σημαίνει πως ήταν παρέα, ότι είναι κλίκα, πώς να το πω, και θα το ξανακάνει όσο είναι ελεύθερος.

Δημοσιογράφος: Όταν έμαθες για την κοπέλα, οι πρώτες σκέψεις;

30χρονη: Σκεφτόμουν ακριβώς το ίδιο πράγμα, ξέρω τι συνέβη στην κοπέλα. Συνέβη ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τη βρήκαν στον δρόμο, την προσέγγισαν. Η κοπέλα είχε πιει κρασί, όπως λένε, στην ταβέρνα, ίσως ήταν λίγο σε μέθη, μπορεί να της είπαν «να σε πάω σπίτι», να την κέρασαν μια πορτοκαλάδα, μια μπύρα, κάτι και με την πρώτη ευκαιρία της ρίξανε κάτι μέσα σε αυτό το πράγμα.

Εγώ αν ήμουν πενήντα μετρά πιο μακριά, που δεν υπήρχε κανένας, και από πάνω να ‘ναι το δέντρο που βρέθηκε η κοπέλα, πενήντα μέτρα πιο μακριά, θα είχε συμβεί και σε μένα.

Ήταν βράδυ Παρασκευής 2 Ιουνίου. Η Μαρία περίμενε τη φίλη της σε μια παραλία, να σχολάσει, για να πάνε για φαγητό. Εκεί την πλησίασε ο νεαρός.

30χρονη: Μου είπε τον έλεγαν […] και έμενε στο Ζηπάρι, μου έδωσε το τηλέφωνό του και μου είπε ότι δούλευε στις ξαπλώστρες και ότι έκανε μασάζ στην παραλία. Μου είπε αν ήθελα μασάζ. Του είπα όχι και από εκεί ξεκίνησε όλο.

Ο άντρας από το Πακιστάν την πλησίασε αρχικά με φιλικές διαθέσεις και της έπιασε κουβέντα. Όπως λέει το θύμα, της έριξε κάτι στην μπύρα, μέσα σε λίγα λεπτά παρέλυσε όλο της το κορμί και τότε ο αλλοδαπός της όρμηξε για τη βιάσει.

Ξεκάθαρα μου έριξε κάτι μέσα. Στη μισή μπύρα, μου λέει κιόλας «δεν θα πιεις την μπύρα σου;». Ήπια την μπύρα με μια μεγάλη γουλιά. Μετά από λίγα λεπτά σκοτείνιασαν όλα, όλα σκοτείνιασαν. Δεν μπορούσα να κουνήσω κανένα μέλος του σώματός μου, αλλά το μυαλό μου δούλευε.

Το μυαλό μου ήταν ξεκάθαρο. Ήταν πολύ ξεκάθαρο το μυαλό μου. Αυτός έπεφτε πάνω μου με δύναμη, με χούφτωνε και μου φώναζε «δεν με θες γιατί έχω μαύρο δέρμα;». Και του φώναζα «όχι, όχι» και έκλαιγα και μου έλεγε «τότε, τι;».

Δημοσιογράφος: Μου είπες ότι μπορεί να είναι από την παρέα του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης.

30χρονη: Ναι, αυτοί είναι όλοι μαζί, το πιστεύω, είναι όλοι μαζί, μια παρέα. Πιστεύω και πολύ πριν από μένα το έχουν κάνει και πιστεύω θα το ξανακάνουν και θα συλληφθεί στο επόμενο θύμα, όταν θα κλαίμε και άλλη κοπέλα. Αυτό είναι το σύστημά τους.

Όπως ισχυρίζεται η νεαρή, με ό,τι δύναμη της είχε απομείνει πριν νιώσει εντελώς παράλυτους και τους αδένες του λαιμού της, φώναξε όσο δυνατά μπορούσε.

Δημοσιογράφος: Εσείς κάνατε, τελικά, την καταγγελία;

30χρονη: Στο «Χαμόγελο». Ήταν οι μόνοι που βρήκα στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για τον Μπανγκλαντεσιανό

Μια μαρτυρία από γυναίκα που ζει κοντά στο σπίτι που έμενε ο 32χρονος ύποπτος για την δολοφονία της Αναστάσια, έρχεται να δώσει περισσότερο φως στην υπόθεση. Η συγκεκριμένη γυναίκα κάνει λόγο για μια συμπεριφορά που υποδηλώνει έντονη ταραχή από τη μεριά του υπόπτου.

«Αυτός (σ.σ.: ο 32χρονος), όποτε περνούσε, χαιρετούσε τη μητέρα μου. Την Τετάρτη πέρασε και δεν τη χαιρέτησε καθόλου, περίπου στις 7:30 το απόγευμα. Έτρεχε, ήταν αλαφιασμένος, λαχανιασμένος, η μητέρα μου μού είπε ότι είχε χώματα και χόρτα στα πόδια. Μετά από ένα μισάωρο, πάνω-κάτω, πέρασαν αστυνομικοί με τον σύντροφο της κοπέλας και της έδειχναν φωτογραφίες και την αναζητούσαν» λέει η κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στον Alpha.

Τι κατέθεσε ο σύντροφος της Αναστάζια στην ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αναστάζια είχε στείλει μήνυμα στον σύντροφό της μετά τις 8:30 το βράδυ με το στίγμα της τοποθεσίας όπου βρισκόταν ζητώντας του να πάει να την πάρει και εκφράζοντάς του -κατά πληροφορίες- τους φόβους της ότι κάτι δεν πάει καλά και μια γενικότερη δυσφορία.

Εκείνος φαίνεται να αδιαφόρησε και να κινητοποιήθηκε μόνο αργότερα, γύρω στα μεσάνυχτα, όταν έλαβε το τελευταίο μήνυμα από το κινητό της Αναστάζια που του έλεγε να πάει να την παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο. Εκείνος πήγε, δεν τη βρήκε και ξεκίνησε την κινητοποίησή του για να τη βρει. Ακολούθως το κινητό της άτυχης γυναίκας έκλεισε.

Να σημειωθεί, ακόμη, πως ο νεαρός έχει ισχυρό άλλοθι σε ό,τι αφορά τη δολοφονία, καθώς την ώρα που προσδιορίζεται ότι έγινε ο φόνος, εκείνος εργαζόταν στο ξενοδοχείο.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε ακόμα περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι με τον 32χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές. Ο συλληφθείς φέρεται να προμήθευε την άτυχη γυναίκα με χασίς, ωστόσο οι αστυνομικοί θέλουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα για το πόσο συχνές ήταν οι επαφές τους.

Στην Αστυνομία είχαν περιέλθει, επίσης, πληροφορίες ότι το ζευγάρι περνούσε κάποια κρίση και οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές το τελευταίο διάστημα, και γύρω από αυτή την πληροφορία ήταν και κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν χθες στον 28χρονο Πολωνό.

Νο 1 ύποπτος για τη δολοφονία της Αναστάζια είναι ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, ο οποίος κρατά σκληρή στάση και δεν ομολογεί τη δολοφονία. Απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι εργαστηριακές εξετάσεις και το DNA από τα δείγματα που έχουν ληφθεί από την κοπέλα, τον ύποπτο και άλλα αντικείμενα.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται και ο συγκάτοικος του Μπαγκλαντεσιανού, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο όποιος δολοφόνος είχε συνεργό.

Κως – Λέων: Πειστήρια και σημεία από τη σορό θα μας «δώσουν» τον δολοφόνο και τους συνεργούς

Η Κως είναι συγκλονισμένη από τον τραγικό θάνατο της 27χρονης Αναστάζια, η σορός της οποίας βρέθηκε την Κυριακή (18/6) το απόγευμα στην περιοχή Αλυκές στην Κω με τα στοιχεία να δείχνουν ότι βρήκε τον θάνατο από ασφυξία.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις πράγματι υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία που είναι η πρόοδος της σήψης και μάλιστα πρέπει να τονίσουμε το εξής: Όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ό, τι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί» τόνισε ο κ. Γρηγόρης Λέων, Πρ. Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Άρα σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα» συνεχίζει.

Τι δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

«Θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να προσθέσω ότι, πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου» ανέφερε στη συνέχεια για να εξηγήσει:

«Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν για παράδειγμα σε ένα θύμα μπορεί να της έχουν χορηγηθεί ουσίες, για παράδειγμα ναρκωτικές ουσίες ή άλλες ουσίες και οι αναστολές της απέναντι σε ένα φαινόμενο βιασμού είναι πάρα πολύ περιορισμένες και προφανώς και οι αντιστάσεις είναι πάρα πολύ περιορισμένες άρα εκεί δεν αναμένουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά σημάδια βίας, όπως θα βλέπαμε σε αντίθετη περίπτωση».

Τα στοιχεία που θα δώσουν τον δράστη αλλά και τους πιθανούς συνεργούς

Τέλος ο κ. Λέων αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα «δείξουν» τον δράστη της δολοφονίας.

«Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης. Σας θυμίζω ότι κάνουμε δειγματοληψία κάθε φορά και από τα γεννητικά όργανα σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά και από άλλα σημεία του σώματος, για παράδειγμα νύχια αλλά και από τα πειστήρια.

Όλα αυτά θα μας δώσουν πολύτιμο γενετικό υλικό τα οποία καταρχάς θα μας δώσουν το δράστη και κατά δεύτερο λόγο πιθανά και συνεργούς. Γιατί αν υπάρχουν, όπως άκουσα, στοιχεία όπως σακούλες και άλλα πειστήρια τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη μεταφορά, είναι πιθανό να βρούμε περισσότερα του ενός γενετικά υλικά, δηλαδή γενετικά υλικά που να αντιστοιχούν αφενός στο δράστη, αφετέρου συνεργούς».