Στους πέντε αυξήθηκε, δυστυχώς, ο αριθμός των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη, στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Αυτό προκύπτει από όσα αναφέρονται από το πρωί σήμερα στα μέσα ενημέρωσης της χώρας που κάνουν επίσης λόγο και για επτά τραυματίες.

Όπως, δε, έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργο Σαγιάνο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, οι δύο από τους πέντε νεκρούς Έλληνες της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

Το πρωί της Δευτέρας, ένα C-130 με τα μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και μάλιστα οι τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τρεις νεκρούς και δύο τραυματίες, ωστόσο λίγες ώρες μετά το δυστύχημα έγινε γνωστό ότι τα θύματα ήταν τέσσερα. Δυστυχώς, φαίνεται πως και πέμπτος Έλληνας έχασε τη ζωή του στη χώρα, όπου η αποστολή μετέβη για να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια.

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

«Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, συμμετέχοντας στη αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σχετικά με τον θάνατο μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα, κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε.

«Τη βαθύτατη οδύνη μου», συνέχισε, «εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση».

«Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη», κατέληξε ο κ. Δένδιας.