Επαγγέλματα του μέλλοντος. Όταν ακούμε αυτή τη φράση, συνήθως τοποθετούμε το μέλλον κάπου πολύ μακριά. Σε 30-40 χρόνια από τώρα. Όχι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αυτό το μέλλον βρίσκεται στα επόμενα 9-10 χρόνια και έχουμε ήδη αρχίσει να το βλέπουμε να ξετυλίγεται.

Τα στοιχεία αυτά μπορεί να αφορούν τις ΗΠΑ, αλλά δεν θα περιοριστούν εκεί, αφού αυτό που συμβαίνει εκεί, συνήθως συμβαίνει, σε μικρότερη κλίμακα, και στην Ευρώπη.

Στη λίστα με τα 9 επαγγέλματα του μέλλοντος που θα έχουν μεγάλη προσφορά από την αγορά εργασίας, η πρώτη θέση ανήκει στο επάγγελμα της οικιακής νοσοκόμας και φροντίδας, ενώ και άλλες δύο θέσεις έχουν σχέση με τον κλάδο της υγείας.

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ελλάδα γύρω από την εστίαση

Αυτό είναι κάτι το απροσδόκητο με τη λογική πως θα περίμενε κάποιος ο τομέας της τεχνολογίας να είναι κυρίαρχος, αλλά αν το καλοσκεφτούμε, δεν είναι καθόλου παράδοξο. Ο πληθυσμός παγκοσμίως θα είναι πιο γερασμένος σε αυτή τη δεκαετία που έρχεται, ενώ και τα ζητήματα του περιβάλλοντος θα προκαλέσουν αύξηση σε παθήσεις και σε προβλήματα υγείας των ανθρώπων, είτε από την ατμόσφαιρα, είτε από κάποιο ατύχημα, είτε από κακές συνθήκες υγιεινής. Η αύξηση στην υγειονομική περίθαλψη είναι της τάξεως του 9,7%, με 2,1 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας ως το 2032.

Στην 2η θέση έρχονται οι software developpers, ενώ στην 3η έρχονται οι μάγειρες και συνολικά οι εργαζόμενοι στην εστίαση, ένας κλάδος που στην Ελλάδα, αν δεν είναι ο Νο1 αυτή τη στιγμή, θα γίνει στα επόμενα χρόνια και όπως βλέπουμε τα πράγματα, ίσως να είναι η απασχόληση πολλών στον κλάδο αυτό που θα φέρει ελλείψεις ανθρώπων από το 1ο στα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Δείτε τη λίστα:

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος: «Απροσδόκητο» Νο1, η Ελλάδα θα έχει μόνο το 3ο όπως το πάει