Μία «πρόβα» της προεκλογικής περιόδου ήταν η χθεσινή μέρα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 για τους πολιτικούς αρχηγούς Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Οι εθνικές εκλογές έχουν «κλειδώσει» για την άνοιξη του 2023 και τα κόμματα ξεκινούν ήδη να προετοιμάζουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός περιόδευσε στα Δωδεκάνησα, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πιο βόρεια, στην Λέσβο. Από την απόσταση αυτή μόλις λίγων ναυτικών μιλίων, εξαπέλυσαν ο ένας προς τον άλλον τα προεκλογικά «πυρά» τους.

Οι περιοδείες είχαν όλα τα χαρακτηριστικά μίας προεκλογικής καμπάνιας. Αγκαλιές από κατοίκους, σέλφι στα στενά των νησιών, εξαγγελίες, αλλά και, πυρά εκατέρωθεν.

Τον εκκίνηση και την λήξη αυτού του εκλογικού «αγώνα δρόμου» θα σημάνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν φαίνεται ιδιαίτερα θορυβημένος καθώς οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να έχει σημαντικό προβάδισμα ενάντια του πολιτικού του αντιπάλου.

Η κυβέρνηση έχει τον αέρα της μεγάλης δημοσκοπικής διαφοράς και ο κ. Τσίπρας να είναι αναγκασμένος να κυνηγά. Ο αέρας αναξιοπιστίας που άφησε, εξάλλου, όταν έχασε τις εκλογές του ’19, είναι ακόμη φρέσκος.

Ωστόσο, η απλή αναλογική μπορεί να φέρει ανατροπές για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αυτό το εμπόδιο.

Η απόηχος του Covid-19, το διεθνές περιβάλλον και η κρίση του πολέμου με τις εισαγόμενες συνέπειες βάζει διαρκώς εμπόδια στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο στοχεύει να πείσει τον λαό για τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας την τριετία που προηγήθηκε.

Ήδη, η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ «χτυπά κόκκινο» και στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα αυτή η σύγκρουση θα κορυφωθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται σε άμεση επικοινωνία με τους πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας ώστε να επικοινωνήσει τα αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου. Το πρόγραμμα του το επόμενο διάστημα είναι εστιασμένο σε επισκέψεις σε πολλές περιοχές της χώρας και θα συνδυάζεται με συγκεκριμένες ανακοινώσεις σε κάθε μία από αυτές. Επόμενος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Μεσσηνία.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: