«Πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις και όχι κάθε φορά να ακούγεται πως ‘τώρα ξεχείλισε το ποτήρι’», τόνισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού σχολιάζοντας τα τελευταία επεισόδια οπαδικής βίας στου Ρέντη με τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, αλλά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την οπαδική βία!

Αναφερόμενος στην οπαδική βία ο πατέρας του Άλκη Καμπανού σχολίασε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» είπε: «Δυστυχώς, πέρασαν δύο χρόνια από τον άδικο χαμό του Άλκη και κάθε φορά η Πολιτεία και εμείς οι ίδιοι λέγαμε πως ήταν η τελευταία σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι». «Δυστυχώς, αυτό το ποτήρι δεν έχει πάτο και τα τελευταία γεγονότα δείχνουν πόσο άγριο μίσος έχουν ορισμένα άτομα και θέλουν να κάνουν κακό σε κάποιον συνάνθρωπό τους», υπογράμμισε.

«Χάσαμε τον Άλκη, χάσαμε τον Μιχάλη και τώρα ένας αστυνομικός χαροπαλεύει. Πρέπει να γίνει κάτι, και δεν είναι μόνο το θέμα της Πολιτείας η αυστηροποίηση των νόμων, αλλά είναι θέμα όλων μας», σημείωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

Σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία είπε ότι «είναι μία λύση που αποφάσισε η Πολιτεία. Πιστεύω ότι είναι προς το θετικό. Εφόσον υπάρχουν οι θερμοκέφαλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αποβληθούν από το υγιές κομμάτι των ομάδων, άρα πρέπει να γίνει κάτι, και έφτασε η Πολιτεία να λάβει αυτά τα αυστηρά μέτρα».

«Τα μέτρα είναι αποτροπής, αλλά ξεχνάμε την πρόληψη, που είναι ζήτημα εκπαίδευσης», επισήμανε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Σχολιάζοντας ευρύτερα το θέμα της οπαδικής βίας, ο ίδιος ανέφερε ότι: «Ο κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά τα επεισόδια είναι το νεαρό της ηλικίας των παιδιών. Αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν στην οικονομική κρίση, κρύβουν πολύ θυμό, οργή και μίσος. Είναι τα παιδιά που σκεφτόμασταν ότι θα τους αφήσουμε το μέλλον σαν Ελλάδα, σαν κοινωνία και δυστυχώς βλέπουμε πως τα χάνουμε».