Την τελευταία της πνοή άφησε η 16χρονη που νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Ερυθρού Σταυρού», μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το κορίτσι είχε πέσει σε κώμα και έδινε «μάχη» μετά την κατανάλωση ουσιών, σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Βύρωνα.

Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηριζόταν, από την αρχή, ως ιδιαίτερα σοβαρή και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά η κατάληξη ήταν τραγική. Εϊχε εντοπιστεί στις αρχές του μήνα, σε σπίτι στον Βύρωνα χωρίς τις ασθήσεις της.

Μετά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο, η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και αφορά τη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μεταξύ των οποίων και το ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω τοξικότητας μείγμα «σίσα» που έχει πολύ χαμηλή τιμή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή χωρίς ενώ φέρεται οι Αρχές να εντόπισαν στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και φωτογραφίες με διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

Το χρονικό της υπόθεσης με το μοιραίο κοκτέιλ ναρκωτικών

Η 16χρονη, μαζί με μία φίλη της, προσκλήθηκαν, βράδυ, από έναν 17χρονο σε σπίτι, στην περιοχή του Βύρωνα. Εκεί, δόθηκε στο κορίτσι «κοκτέιλ ναρκωτικών» που ήταν τόσο ισχυρό, με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες σε ζωτικά της όργανα.

Η φίλη του κοριτσιού ξύπνησε το πρωί, είδε ότι η 16χρονη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και σε δραματική κατάσταση και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Τα δύο κορίτσια ήταν, εκείνη την ώρα, μόνα στο συγκεκριμένο σπίτι.

Για την υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων. Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απόλογία τους με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν τις κατηγορίες της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη και της συμμορίας.

Συγκλονίζει φίλη της 16χρονης

«Εκεί πέρα αράξαμε για λίγο και μετά πήγα για ύπνο, ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι η Μ… αλλά ήξερα τι είχε πάρει. Είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα, κάπως λίρικα, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί.

Τη βλέπω ξαπλωμένη, με ανοιχτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα, μετά τα μάτια της να πηγαίνουν προς τα πάνω, να έβγαζε κάτι αίματα κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώσω, τα έβγαζε αυτά τα υγρά, ήθελα να δω αν ζει ή όχι, να πάρω σφυγμούς και μετά την έβαλα να καθίσει όρθια» ανέφερε μια φίλη της 16χρονης.

«Ήταν το καλύτερο παιδί απ’ όλα, αλλά στο θέμα των ναρκωτικών ήταν πιο χαζούλι ας πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκέφτονταν τίποτα άλλο. Το μυαλό της ήταν μόνο στα ναρκωτικά».

Η μητέρα της, μιλώντας στους αστυνομικούς, υποστήριξε ότι η παρέα της κόρης της δεν δίσταζε να παίζει με την αγωνία της.

«Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να την βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι όταν ήταν με αυτούς και της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να φύγει παρά τη θέληση της».

Στα κινητά τηλέφωνα της παρέας της 16χρονης βρέθηκαν δεκάδες φωτογραφίες με όλων των ειδών τα ναρκωτικά.