Εκτός φυλακής θα παραμείνει ο 20χρονος Έλληνας, ο εκ των οκτώ νέων κατηγορούμενων στην υπόθεση του Κολωνού. Πρόκειται για τον γιο του 48χρονου Ρομ από το Διδυμότειχο, οι οποίοι διέμεναν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Κολωνού.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται πως ασέλγησαν επί πληρωμή σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού και απολογήθηκαν σήμερα (6/6) όπως και όλοι οι υπόλοιποι διωκόμενοι, ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή.

Ο 20χρονος σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποτέλεσε έναν από τους λόγους, όπου εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν μόνο περιοριστικούς όρους. Θα παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο οικείο ΑΤ. Αντίθετα ο 48χρονος πατέρας του οδηγείται στα σωφρονιστικά καταστήματα μέχρι και τη δίκη.

Από εκεί και πέρα, τον δρόμο για τις φυλακές πήραν τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές (48, 44 και 28 ετών), δύο Πακιστανοί (52 και 36), όπως και ένας Αλβανός (47). Στην πλειοψηφία τους διέμεναν στην γύρω περιοχή. Όλοι τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.

υπόθεση του Κολωνού

Όπως είχε αναφέρει το intronews.gr, διακρίνεται πλέον μία κρίσιμη καμπή στον κοντινό ορίζοντα στην υπόθεση του Κολωνού. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το μοτίβο των καταθέσεων της 12χρονης αφ’ ενός έχει αλλάξει από ένα σημείο και έπειτα, αφ’ ετέρου έχει σημαδέψει μία σειρά ανθρώπων με παραπλήσιο κοινωνικό status.

Συν τοις άλλοις έχουν προκύψει και κάποιες αστοχίες στη διαδικασία ταυτοποίησης των προσώπων που περιγράφονται στις καταθέσεις, ενώ σε μερικές περιπτώσεις οι όποιες καταγγελίες δεν βρήκαν ταύτιση στα στοιχεία που εν τέλει συλλέχθηκαν.

Το πρώτο από τα παραπάνω σημαίνει πως τα πρόσωπα που είτε κατηγορούνται είτε είναι ύποπτα τούτη τη στιγμή, προέρχονται από μία «πηγή» η οποία τείνει να στερέψει. Δεν διακρίνεται δηλαδή κάποια δίοδος από στοιχεία που να οδηγεί σε έναν εντελώς διαφορετικό κύκλο ανθρώπων και κυρίως είναι ελάχιστες οι αναφορές σε άνδρες οι οποίοι κινούνταν μακριά από τη γειτονιά του Κολωνού.

Υπάρχουν πάντως πληροφορίες οι οποίες μιλούν για προσπάθειες των Αρχών να ταυτοποιήσουν επτά ακόμη άνδρες και πάλι από τις γύρω περιοχές.

Photo credits: Evrokinissi