Την ώρα που η Ευρώπη βιώνει ένα ακόμα κύμα έξαρσης της πανδημίας, χωρίς προστατευτικά μέτρα, οι συναυλίες, που τόσο πολύ μας έλειψαν, διαδέχονται η μία την άλλη. Βλέπεις κόσμο που συγκεντρώνεται και συνωστίζεται, ελπίζοντας να μην γίνει ακόμα χειρότερη κατάσταση.

Στη Ρώμη, βέβαια, η ανησυχία είναι μεγάλη μετά τη συναυλία των Maneskin στο Τσίρκο Μάσιμο, όπου 70.000 κόσμος βρέθηκε για να τους ακούσει. Δεν υπήρχε κανένα μέτρο προστασίας και κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι επιστήμονες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας, για να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού, καθώς η Ιταλία καθημερινά καταγράφει χιλιάδες κρούσματα. Παρ΄όλα αυτά, ο δήμος της Ρώμης έκρινε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

Ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, ανέφερε πως «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα». Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου ετοιμαζόταν να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ-ποπ συγκροτήματος χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, στη συναυλία των Maneskin ήταν και η Angelina Jolie με την κόρη της, Shiloh, η οποία δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη όπως ήταν λογικό. Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Twitter από τους χρήστες, μάλλον πέρασαν κι εκείνες καλά.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Μagic Johnson: Μαγεμένος από τις ομορφιές της Ελλάδας ο θρύλος του NBA – Η ανάρτησή του για την Ακρόπολη

Joseph Quinn: Ο Eddie Munson του Stranger Things είναι πλέον περιζήτητος

Chiara Ferragni: Ποζάρει γυμνή στην Ύδρα – Στα 35 της είναι η πιο σέξι μαμά