Τις πρώτες τους δηλώσεις έκαναν οι δήμαρχοι Αμφίκλειας, Στυλίδας και Δομοκού Φθιώτιδας, μετά την σοβαρή περιπέτεια που πέρασαν.

Οι τρεις δήμαρχοι κατά την επιστροφή τους από την Καστοριά (είχαν πάει για να παραστούν στην κηδεία του πατέρα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών) είδαν το αυτοκίνητό τους να πιάνει φωτιά εν κινήσει και πρόλαβαν οριακά να βγουν από αυτό, πριν συμβεί το μοιραίο.

«Άκουσα ένα μπαμ και αμέσως το αμάξι άρχισε να βγάζει καπνούς», είπε ο Δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, ο οποίος ήταν ο οδηγός. Έβγαλε το αυτοκίνητο στην άκρη και βγήκε από αυτό μαζί με τις συναδέλφους του, Βιργινία Στεργίου, δήμαρχο Στυλίδας και την Αθανασία Στιβακτή, δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας. Προσπάθησαν με πυροσβεστήρα με τη βοήθεια και διερχόμενων οδηγών να σβήσουν τις φλόγες χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Η δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους με τη φράση «γιατί, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» από τραγούδι του Ν. Πορτοκάλογλου, συμπληρώνοντας πως «πιο δυνατοί βγήκαμε και εμείς από το ατυχές συμβάν που είχαμε καθώς η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων σας μας έδωσε δύναμη. Ενα μεγάλο συγνώμη για το καρδιοχτύπι που προκαλέσαμε σε όσους μας αγαπάνε».

Φθιώτιδα

Σημειώνει μάλιστα πως το ηθικό δίδαγμα από αυτή την περιπέτεια είναι πως «η ζωή μας μπορεί να αλλάξει στο λεπτό για αυτό ζήστε σαν να είναι το τελευταίο σας λεπτό….Αλλά τελικά είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος της Στυλίδας Βιργινία Στεργίου, τόνισε: «Πράγματι η αγάπη του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Βγήκαμε από αυτή την άτυχη συγκυρία πιο δυνατοί και έτοιμοι να πέσουμε στη μάχη για να πετύχουμε όλα όσα προγραμματίσαμε και να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει».

Φθιώτιδα