Κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Φθιώτιδα από την κακοκαιρία Elias καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σπερχειός άρχισε να ξεχειλίζει στην περιοχή Φραντζή και να εκτονώνεται, προς το παρόν, πλημμυρίζοντας μία μεγάλη επιφάνεια από αγροτικές εκτάσεις.

Ήδη η Αστυνομία πριν λίγο έκλεισε την κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από τη Λαμία προς τον Φραντζή, ενώ πλέον άνθρωποι και μηχανήματα περιμένουν τις εξελίξεις με τη σφοδρή κακοκαιρία.

Σε δύο κρίσιμα σημεία ο Σπερχειός είναι σε οριακή κατάσταση. Οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν όταν δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές.

«Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή στη Φθιώτιδα με την ελπίδα ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός που νωρίς το πρωί μετείχε σε σύσκεψη όπου ελήφθησαν και οι τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις για τη Φθιώτιδα και την κακοκαιρία.

Εντολή εκκένωσης χωριού στη Λάρισα

Την ίδια ώρα, μήνυμα από το 112 έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στους κατοίκους σε Αρμένιο και Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Σωτήριο απομακρυνθείτε προς #Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο #Λάρισας #Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων», αναφερόταν στο μήνυμα.