Ο εφιάλτης της πυρκαγιάς συνέχισε κατά την διάρκεια της νύχτας, ευνοούμενος από τους ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών, αν και προσώρας βρίσκεται σε ύφεση.

Κατά την διάρκεια της νύχτας κατέκαψε στο πέρασμα της καταπράσινες εκτάσεις η φωτιά, ενώ λόγω της επικίνδυνης κατάστασης, από τις 8 το βράδυ περίπου, οι επικίνδυνες αναζωπυρώσεις σε αρκετές περιοχές, με κυριότερες αυτές κάτω από τον Αρταμίτη αλλά και στην περιοχή προς Λάερμα, απείλησαν και κατοικημένες περιοχές.

Ρόδος

Αργότερα το βράδυ, μάλιστα, οι αρχές αποφάσισαν την εκκένωση του χωριού Λάερμα μια και στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο που καίει πυκνό πευκοδάσος. Η οδηγία προς τους κατοίκους που εστάλη με μήνυμα από το 112 ήταν να εκκενώσουν το χωριό και να κινηθούν προς τον Αρχάγγελο.

Οι άνεμοι, έντασης 6-7 μποφόρ, έκαναν τη φωτιά να πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις τη νύχτα, ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαιτίας των ανέμων προς το Φράγμα του Γαδουρά.

Ρόδος

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα στο νησί των Δωδεκανήσων αναμένεται να φθάσουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη, καθώς και βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία. Στη μάχη και το ελικόπτερο Μi 26 από την Ιορδανία.

Ρόδος

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και το Σάββατο 22 Ιουλίου, για επτά περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας .